Recovery Fra ACL Replacement Surgery

November 15

Den fremre korsbånd (ACL) er et kne ligament som forbinder øvre og nedre ben og bidrar til å stabilisere kneet. Torn ACL skader er vanlig, særlig blant idrettsutøvere som Tiger Woods, men du kan rive ditt ACL hjemme ved å snuble og falle på feil måte. En revet ACL krever ofte kirurgi for å rekonstruere eller erstatte. Selv om operasjonen selv er ikke veldig omfattende, kan utvinning perioden etter ACL erstatning kirurgi være ganske vanskelig. Det er viktig å vite hva du kan forvente under utvinning, og hvordan du skal ta vare på kneet etter operasjonen.

ACL Replacement Surgery

ACL erstatning kirurgi noen ganger innebærer å bruke en pode å erstatte den skadede leddbånd. Dette pode er ofte tatt fra en annen del av kroppen din, for eksempel patellarsenen eller en av dine hamstring sener. En mindre inngrep innebærer å bruke allograft vev fra en donor. ACL erstatning kirurgi er ofte gjort som artroskopisk kirurgi. Denne type operasjon gjøres ved å sette kirurgiske instrumenter gjennom små snitt i kneet. Kirurgen vil bore to små hull i de øvre og nedre leggbena; transplantatet vil da være forankret mellom disse hullene. ACL erstatning pode er sikret med bruk av skruer eller stifter, og snittene vil bli lukket med sting eller kirurgisk tape. Artroskopisk ACL erstatning kirurgi er gjort på poliklinisk basis. Etter å ha brukt noen timer på postoperativ avdeling, vil du få lov til å vende hjem. Men du trenger noen til å kjøre deg hjem, så legen vil sannsynligvis be deg om ikke å kjøre for den første uken av utvinning.

Snitt Stell og Smertebehandling

Før du forlater sykehuset, vil legen eller sykepleieren gi deg instruksjoner om smertebehandling og innsnitt omsorg. Du vil være foreskrevet noen forskjellige medisiner for å ta under utvinning, slik som en anti-inflammatorisk, et antibiotikum og en smertestillende medikamenter. Å ta vare på operasjonen snitt, må du holde den ren og tørr i minst en uke. En sykepleier vil forklare den riktige måten å endre dressinger, om nødvendig. Sørg for å holde kneet hevet når det er mulig, og isen det for en 20 minutters periode på minst tre ganger om dagen.

Rehabilitering

Umiddelbart etter ACL erstatning kirurgi, må du bruke krykker, og de fleste kirurger vil kreve at du bruker krykker i minst en eller to uker. Det er sannsynlig at du også må ha en full-etappe brace i flere uker. De fleste kirurger foretrekker at du ikke bøye kne for en bestemt periode etter operasjonen, og seler vil hindre deg fra å gjøre det. Avhengig av innholdet i jobben din, kan du være i stand til å vende tilbake til arbeid innen en uke til ti dager etter operasjonen. Hvis jobben din er fysisk og krever at du tilbringer mesteparten av tiden står eller går, vil du sannsynligvis trenger en lengre rehabiliteringsperiode. Din kirurg vil spesifisere når du skal starte fysioterapi. Din fysioterapeut vil da gå gjennom en rekke øvelser for å gjenopprette styrke og bevegelsesutslag i kneet. Det er viktig å følge terapeutens ordre, og å være tålmodig med utvinning. Mens noen mennesker kan ha en full gjenoppretting innen få møll, kan andre pasienter synes det tar opptil et år for kneet til å føle seg normal igjen. Forvent fysioterapi for å vare i minst 12 uker.