Årsaker til Fortsatt tarm symptomer etter galleblæren fjernes

December 15

Galleblæren blæren~~POS=HEADCOMP rolle

Rollen av galleblæren er å samle inn og lagre galle, som er et avfallsfjernende fluid som produseres i leveren som en del av fordøyelsesprosessen. Den galle er innledet fra galleblæren til tynntarmen. Når galleblæren steiner utvikle og kontinuerlig blokkere strømmen av galle, blir det nødvendig å fjerne galleblæren fullstendig. Denne prosessen, kjent som kolecystektomi, er vanligvis utføres med en laser, og pasienten vanligvis går hjem på samme dag.

problemer

Når galleblæren er fjernet, er et viktig verktøy i fordøyelsesprosessen fjernet fra kroppen. Fjerning av galleblæren avbryter den vanlige flyten av galle fra leveren til tynntarmen. I tillegg kan forstyrrelser som en galle lekkasje oppstå etter en galleblæren fjernes. Galle kan lekke inn i magen og spiserøret. Det motsatte problemet kan også forekomme, i hvilket galle bygger seg opp og blir ikke gitt ut fra kroppen på riktig måte. Endelig opplever kroppen en mindre mengde av galle som strømmer inn i tynntarmen. Mens normalt gallen vil bli lagret i tynntarmen og løslatt etter et måltid som nødvendig, etter en kolecystektomi, er dette ikke lenger tilfelle. Unnlatelse av å tilstrekkelig absorbere fett bidrar til tarmproblemer.

PCS

Som et resultat av gallestrøm blir avbrutt, pasienter utvikler postcholecystectomy syndrom (PCS). PCS er navnet gitt til en gruppe av symptomer etter fjerning av galleblæren, som kan inneholde noen av følgende: diaré, gass, magesmerter, kvalme eller feber. Disse symptomene noen ganger begynne umiddelbart etter operasjonen, men noen ganger utbruddet ikke finner sted før år senere.

Dietary Årsaker

Pasienter kan bidra til å redusere sine etter kirurgi symptomer ved å kutte ned på matvarer som kan forårsake gastrointestinale problemer, inkludert de som inneholder melkeprodukter, alkohol eller koffein, eller de som er veldig søt eller veldig feit. Disse matvarene er rike på produkter som trenger å bli eliminert av kroppen, og uten galleblæren, er legemet allerede under stress under eliminering. Oppbyggingen av disse matvarene fører til mer stress, og stress i mage-systemet betyr tarmproblemer. Matvarer som inneholder mye fett bør også unngås etter galleblæren fjernes for å unngå å forårsake diaré forårsaket av kroppens manglende evne til å produsere nok galle til å absorbere fett.

Forebygging

Ofte leger vil anbefale at pasienter bruker over-the-counter medisiner for å lindre sine symptomer, som for eksempel Imodium. Hvis symptomene er mer alvorlig, kan medisiner som regulerer kroppens opptak av gallesyrer være foreskrevet.