Er det farlig å donere benmarg?

November 8

Benmarg donasjon innebærer at legene å fjerne en liten mengde beinmarg for transplantasjon til en annen person. Benmargstransplantasjon kan behandle sykdommer som leukemi og lymfom. Som enhver kirurgisk prosedyre, har benmarg fjerning visse risikoer, selv om alvorlige effekter er relativt uvanlig.

screening

The National Marrow Donor Program (NMDP) skjermer alle potensielle givere for å sørge for at de er friske og bør ikke ha problemer med prosedyren.

Prosedyre

Under benmarg donasjon, ligger pasienten på magen og en lege setter inn en hul nål inn på baksiden av bekkenbeinet. En sprøyte festet til kanylen blir så brukt til å fjerne margen.

Marrow Regeneration

Fem prosent eller mindre av donorens margen er fjernet. Etter donasjon, erstatter donor kropp margen innen fire til seks uker, ifølge NMDP.

anestesi

Fremgangsmåten utføres vanligvis med donor under generell anestesi, eller av og til regional anestesi. Donor ikke føler smerte under prosessen.

Bivirkninger

Donasjon fjerning er vanligvis en poliklinisk prosedyre. De fleste givere føle smerte eller trykk i deres korsryggen etterpå, samt stivhet når han går og tretthet. Det kan ta noen uker for disse effektene å forsvinne helt.

risiko

I en studie sitert av Kreft Consultants nettstedet, ca 1 prosent av over 9000 benmarg avlinger ført til en alvorlig negativ hendelse. Disse inkluderte overdreven smerte, anestesi reaksjoner, forsinket tilbake til normale aktiviteter og skade på vev, bein eller nerve. I alt 67 donorer hadde problemer varig måneder eller år.