Er det trigeminusnevralgi eller bare en tannpine?

May 13

Trigeminusnevralgi (TN) er en av de vanligste formene for munnen smerte. Hos pasienter med denne tilstanden, kan nevrologiske funn være helt normal, men smerten fortsetter til tross for de gode resultatene med medisiner. Svært ofte pasienter opplever gjennombrudd smerte selv når medisinert, noe som resulterer i behov for mer og mer medisiner for å få nødvendig hjelp. For noen pasienter, fortsetter smerter tross for å ha en tann trukket. TN ble først anerkjent i 1900 som en betingelse behandlet ved fullstendig ablasjon av gasserian ganglion.

Handle om

Ifølge Manish Singh, MD av Hahnemann universitetssykehus, er trigeminusnevralgi en smertefull tilstand i munnen og hjernenerven V. TN kan vises som en migrene cluster hodepine og i første omgang bli diagnostisert som en vanlig tannpine eller TMJ. Imidlertid ved behandling av disse tilstandene, kan pasienten ikke motta lindring. TN er mest vanlig hos kvinner, vises dobbelt så ofte. Det er også et vilkår som har en kort varighet, med debut eldre enn 50.

symptomer

Ifølge Singh, den primære symptomer på trigeminusnevralgi er forbigående skarpe smerter som vises på siden av ansiktet og hodet. Dette kan synes å være lik et cluster hodepine eller migrene smerte. Andre symptomer inkluderer intermitterende smerter som kan forsvinne i lange perioder mellom angrep. Etter angrepet, er ansikts nummenhet vanligvis ikke tilstede, eller er det vanligvis angrep mens pasienten sover.

årsaker

Komprimering av kranienerve V er den primære årsaken til trigeminusnevralgi, fastslår Singh. Men mange andre forhold eksisterer samtidig med TN. Eksempler er: glossopharyngeal nervesmerter (GN) og occipital nervesmerter (ON) syndromer. Dette er to nerve syndromer som medfører smerter i ansiktet og munnen områder av hodet. Andre tilstander som multippel sklerose kan også ha en effekt på ansikts smerter.

behandlinger

Ifølge Singh, om lag 75 prosent av pasientene med TN er i stand til å motta hjelp med medisinsk behandling. Siden dette er en tilstand som skjer i eldre individer, antyder han at medisinsk behandling er den logiske og passende initial terapi for TN. Mange velger å avslutte medisinsk behandling etter det første året av behandlinger fordi tilstanden ofte går i remisjon. Men mange velger å fortsette behandlinger senere når betingelsen returnerer. En rekke forskjellige medisiner har vist seg effektive i behandling av TN, omfattende gabapentin og Lamotrignene, både anti-anfall medisiner.

kirurgiske behandlinger

Singh antyder at over tid medisinering behandling begynner å miste sin effektivitet. Som et resultat pasienter kan begynne å oppleve gjennombruddssmerter. Kirurgi kan være det nest beste alternativet. Et forslag er gamma kniv kirurgi. Denne spesielle kirurgiske inngrep er spesielt effektivt i behandlingen av trigeminal neuralgi. Imidlertid er kirurgiske inngrep ikke er effektive for personer som har TN sekundært til multippel sklerose.