Cold sår Forebygging

May 2

Cold sår Forebygging


Herpes viruset har to stammer, herpes simplex virus-1 (HSV-1) og herpes simplex virus-2 (HSV-2). HSV-2 er vanligvis årsak til genital herpes, men begge stammer kan forårsake kjølerom på munnen eller på underlivet. Når viruset har kommet inn ditt immunsystem, er det bosatt for livet. Det finnes ingen kur for munnsår eller herpes virus som forårsaker det, men det er forebyggende tiltak du kan ta for å unngå utbrudd.

Hva er en kald sår?

En kald sår er også referert til som en "feber blemme", og som vanligvis dannes på leppene eller huden som umiddelbart omgir leppene. Forkjølelsessår har fem trinn; prikke scenen, blemme scenen, sår scene, skorpedannelse scenen og helbredende fasen. Ifølge New York-Presbyterian, varigheten tid for en kald sår er omtrent åtte til 12 dager.

Unngå Åpne Blisters

Munnsår vanligvis bryte åpne og gråte kort tid etter at de bryter ut. Dette er den mest smittsom tid for kaldt sår lider. I løpet av denne tiden, er kyssing motet. Faktisk bør helst nær kontakt som involverer munnen eller spytt unngås. Mayoclinic.com understreker at selv om det ser ut som om en kald sår har grodd, kan det likevel være smittsom.

rene hender

Riktig håndvask er en viktig del av kulde-sår forebygging. Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, kan forkjølelsessår lett spres til andre deler av kroppen hvis herpes virus er dvelende på hendene. Huden rundt kjønnsorganene er svært sensitive for herpes virus. En kald sår på munnen kan spre seg til kjønnsorganene via hendene. Forkjølelsessår kan også spre seg til øynene dine.

Ingen deling

Dele personlige elementer med andre er en absolutt no-no. En åpen kald sår er svært smittsom, og herpes virus kan lett overføres til noe det kommer i kontakt med. Derfor er deling ting som håndklær, vaskekluter, lipgloss og leppepomade ikke anbefales. Plymouth State University Health Services sier også for å unngå deling bestikk, mat og drikkeglass.

Triggers

Hyppigheten av kald sår utbrudd kan reduseres ved å styre klar av spenningene, eller "trigger", som er kjent for å forårsake utbrudd. Disse utløser kan svekke immunforsvaret og vekke den inaktive herpes virus. Ifølge University of Iowa Sykehus og klinikker, dårlig kosthold, mangel på søvn og vanlig forkjølelse eller influensa-viruset kan forårsake munnsår skal vises. Eksponering for solen kan også utløse en kald sår. Bruk alltid solkrem når du er utendørs i dagslys timer. Stress i seg selv kan også føre til kald-såre utbrudd.

naturlige preventatives

Arginin er en aminosyre som er naturlig produsert av kroppen. Dessverre, trives herpes virus på arginin, så kaldt sår sufferers kan være lurt å tenke to ganger om å ha det i sitt kosthold. Begrense mat som er høy i arginin, som sjokolade og nøtter, kan bidra til å undertrykke forkjølelsessår. The University of Michigan Health Systems sier at tillegg av 1000 milligram lysin en dag arbeider for å undertrykke herpes virus og begrenser kalde sår utbrudd. For raskere healing, trollhassel, vitamin E og sink sulfat kan brukes til forkjølelsessår. I tillegg 200 milligram av vitamin C hver dag kan bidra til å styrke immunforsvaret og squelch forkjølelsessår.