Røyking effekt på lungene

April 21

Røyking påvirker negativt alle organer i kroppen, spesielt i lungene. Så snart du inhalerer, nikotin i tobakk går inn i lungene og direkte påvirker dem i 30 minutter. Røyking skader flimmerhårene, de ørsmå strukturer som beveger seg oksygen i cellene gjennom blod, forårsaker mindre oksygen å nå deler av kroppen din. Luftblærer i lungene blir ødelagt så snart røyken kommer dem. Relaterte sykdommer sammen med mangel på oksygen til slutt ødelegge lungene.

Sykdommer

Røyking forårsaker sykdommer slik som emfysem, bronkitt, astma, lungebetennelse, kreft og tuberkulose som forhindrer oksygen fra å nå blodkar og organer. Dette ødelegger slutt lungene.

Testresultater

Røyking kan påvirke resultatene av diagnostiske tester. Lungefunksjonstester for lungene er ofte unøyaktig hos røykere.

betraktninger

Tar plugger bronkiene nær luftblærer. Fuktigheten i lungene gjør tjære klamre seg til dem, og lungene prøver å fjerne rørene, forårsaker røykere å hoste. Når tjære ikke kan fjernes, luftblærer kollaps.

Betydning

Tobakk inneholder stoffer som er giftige for lungene. Karbon innskudd misfarges lungevev og endre formen på lungene dine, slik at du ikke kan puste ut. Manglende evne til å puster gjør det vanskelig å puste, noe som fører til kortpustethet og tungpustethet.

Passiv røyk

Røyking påvirker ikke bare røykerne. Innånding av andres sigarett røyk kan forårsake lungekreft, hjertesykdom og andre sykdommer, ifølge en studie november 1999 av passiv røyking av American Cancer Society. The Environmental Protection Agency anslår at 3000 røykere i året dør av lungekreft forårsaket av passiv røyking.

Effekter på barn

The Environmental Protection Agency advarer om at babyer lungene er for små til å tåle røyk og være rundt røykere gjør det vanskelig for dem å puste. Tjære og nikotin i røyk mødres morsmelk er gått til babyer, og krybbedød og luftveissykdom økning i barn utsettes for røyk.