Beregning Estimerte forfallsdatoer for graviditet

August 25

Beregning Estimerte forfallsdatoer for graviditet


Graviditet er en tid med forventning og forberedelse og hver ivrige mor-å-være ønsker å vite når hun kan planlegge på ankomsten av hennes bunt av glede. Beregning av estimerte forfallsdato er basert på visse kriterier, for eksempel dato for morens siste menstruasjon (LMP), men hvis mor er usikker på denne datoen eller om hun har uregelmessig menstruasjon, anslå forfallsdato er vanskeligere. Ved hjelp av noen matematiske teknikker, kan vi komme opp med en sannsynlig dato, men bare 5 prosent av barn blir født på forfallsdato.

Bruksanvisning

1 Finne ut den første dagen i din siste menstruasjon, hvis mulig. Etter pinpointing dato, telle frem nøyaktig 40 uker. Dette vil gi deg den estimerte datoen for barnets fødsel. Denne beregningen fungerer bra hvis du har regelmessige perioder.

2 Count fremover fra eggløsning dato hvis du vet det. For par som følger Basal Body Temperature metode når du prøver å bli gravid, har de et ganske nøyaktig bilde når den kvinnelige ovulates. Selve drektighetstid for mennesker er 266 dager, så hvis du er kjent når du sist eggløsning, telle frem 266 dager, og du vil få en ganske nøyaktig forfallsdato.

3 Planlegge en avtale med fødselslege for en foster ultralyd hvis mensen er uregelmessig, og du har ingen anelse om når den siste perioden skjedd. Under en ultralyd, vil legen bruke lydbølger for å måle babyens hode, og han vil gjøre en bestemmelse av hvor langt svangerskapet er ved å sammenligne babyens hode størrelse til den nasjonale svangerskaps standard.

4 Bruk en online kalkulator hvis du vet at LMP og du vil at estimerte forfallsdato skjønte for deg. Disse kalkulatorer er litt mer nøyaktig for kvinner som har regelmessig menstruasjon siden de omfatter tiden mellom sine perioder som en faktor.

5 Finne ut den eksakte datoen for barnets fødsel hvis din fødselslege anbefaler fødsel ved keisersnitt. Han vil planlegge en dato som han vil indusere arbeidskraft, vanligvis en til to uker før den tid han føler du ville gå inn i arbeid naturlig.

Hint

  • Forvent å gå inn i arbeid opp til to uker før eller etter din estimerte forfallsdato. Flere fødsler skjer noen dager for tidlig enn de gjør sent, og hvis du er en uke tidligere forfallsdato; Legen din vil overvåke utviklingen nøye.