Bør jeg få vannkopper Shot?

June 12

Nei, Vannkopper bør utvikles i oppvekst

For de fleste friske barn, er vannkopper bare en plage og ikke et alvorlig helseproblem. Når vannkopper er utviklet av en voksen, men kan risikoen være mye mer skremmende, inkludert høy feber, lungebetennelse og død noen ganger. En person kontrakter nesten alltid kopper bare en gang i sitt liv. Derfor er det mange helseeksperter er enige om at det er mer gunstig å tillate en person å får vannkopper som barn enn å risikere at personen utvikle sykdommen som voksen.

Ja, med noen unntak

For å unngå et barn å bli veldig syk og noen ganger dø av vannkopper, er det best å vaksinere seg. Vaksinen har bivirkninger, men de er vanligvis ufarlige. Vaksinen er også anbefalt for voksne som ikke har hatt sykdommen. Noen mennesker bør ikke vaksineres, inkludert de som er gravide, har kreft, er syk på den tiden skuddet administreres eller har en sykdom som påvirker immunsystemet, som for eksempel HIV.

Bunnlinjen

Med unntak av de som allerede har alvorlige helseproblemer, er vannkopper nesten aldri et alvorlig helseproblem for barn. Generelt er kløende utslett borte innen en uke eller så, og aldri kommer tilbake. Vaksinen slites av i fem til ti år, så ved å bli vaksinert du øker dine sjanser for å få tilstanden senere i livet når det er mye mer risikofylt.