Hva er tegn og symptomer på Smertefull sensorisk nevropati?

June 6

Når du går på tvers av rommet og føler at du går gjennom bakken glass, eller at bena er i brann, det kan påvirke din energi og mental tilstand. Smertefull sensorisk neuropati har tydelige tegn og symptomer. Forstå hva de er vil hjelpe deg å avgjøre når du skal ringe legen.

Egenskaper

Selv om smertefull sensorisk nevropati kan bli følt hvor som helst det er nerveender, de vanligste områdene er ben og føtter, selv om det også noen ganger påvirker armer og hender. Nervene som bringer følsomhet til huden og gir bevissthet om at huden blir berørt er berørt.

Signs

De fleste tilfeller av smertefull sensorisk nevropati begynne med symptomer hos en eller begge føttene, men som tiden går symptomene kan bevege seg opp bena.

To hovedtyper av symptomene som følger tilstanden. Negative symptomer føre til mangel på følelser eller følelser i det berørte området, mens positive symptomer føre til en følelse av smerte eller ubehag.

Når nevropati forårsaker negative symptomer, blir det vanskelig å føle om du står på en grov, kaldt, glatt eller varm overflate. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, manglende evne til å oppdage sensorisk informasjon gjennom føttene kan hindre nervene fra å forstå hva leddene og musklene i føttene og leggene gjør.

Negative Sensoriske symptomer

Symptomene på negative smertefull sensorisk nevropati inkluderer manglende evne eller en redusert evne til å føle ting gjennom berøring. I tillegg kan de berørte deler av kroppen, vanligvis føtter eller ben, mister evnen til å registrere smerte.

Mange mennesker med negative sensoriske symptomer på smertefulle sensorisk nevropati finner ut at de ikke kan stå stødig hvis deres øyne er lukket, eller de er i fullstendig mørke. Fordi de ikke kan føle hva de står på, avhenger hjernen på visuelle ledetråder for å hjelpe kroppen stå oppreist.

Positive Sensoriske symptomer

Positive symptomer skape "ghost" følelser. Føtter eller ben kan føle at de blir stukket, eller at du går på bakken steiner eller glass. Et annet vanlig symptom er en brennende følelse. Det er også en økt følsomhet for berøring.

Disse symptomene ofte øke i intensitet om natten eller etter å ha gått i lange perioder.

Diagnose

Tegn på nevropati i en klinisk setting er demonstrert gjennom en følelse av redusert følelse. En stemmegaffel blir ofte holdt til det berørte området for å bestemme hvorvidt den vibrasjon kan påvises. I tillegg den skarpe enden av en sikkerhetsnål, lett dras over huden, kan fastslå graden av følelse eller følsomhet der. Pasientens beskrivelse av brenning, knivstikking eller andre sensoriske følelser er også brukt til å diagnostisere smertefull sensorisk nevropati.