Diagnosen Ringorm

June 11

Ringorm er en svært smittsom hudsykdom forårsaket av en soppinfeksjon. Det har fått navnet sitt fra den sirkulære utseendet på hudlesjoner. Selv lesjonene ha en ring form, sier Mayo Clinic er det ingen orm involvert. Det finnes flere typer ringorm som kan diagnostiseres visuelt eller gjennom testing. Når diagnosen er bekreftet, kan ringorm vanligvis behandles med hell.

typer

The Mayo Clinic identifiserer fire hovedtyper av ringorm. Den første er ringorm av kroppen, noe som kan dukke opp omtrent hvor som helst. Den andre, ringorm i hodebunnen, vises på en infisert persons hode. Denne typen rammer oftest barn. Den tredje og fjerde typer er skrittsopp, en soppinfeksjon i underlivet regionen, og fotsopp, som vokser mellom tærne og noen ganger sprer seg til andre deler av foten.

symptomer

Når du har ringorm av kroppen eller hodebunnen, vil det føre til runde flekker av utslett å dukke opp på huden din. Den ytre sirkel av utslett blir betent og rødt, mens interiøret huden kan se normal. Hvis ringorm er i hodebunnen, kan det føre til flekker. Hvis du har skrittsopp, vil de runde lesjoner vises i underlivet, og du kan også ha sprukket eller peeling hud og føler svie. Med fotsopp, kan lesjoner være mer vanskelig å gjenkjenne fordi de vises mellom tærne. Den berørte området vil klø og svi, og du vil utvikle peeling eller sprukket hud.

Diagnose

Noen leger vil diagnostisere ringorm visuelt på grunn av sin særegne lesjoner, beliggenheten og dens symptomer. De kan du spørsmål om mulig eksponering for infiserte dyr eller mennesker. The National Institutes of Health sier noen leger bruker et blått lys som gjør ringorm lesjoner vises fluorescerende i et mørkt rom. Hvis legen er ikke sikker på at du har ringorm, kan hun undersøke en hud skraping mikroskopisk for å lete etter sopp. Hvis hun ikke ser det, men likevel mener du har ringorm, kan hun sende prøven til å bli dyrket i et laboratorium.

Behandling

The Mayo Clinic sier at ringorm kan behandles med orale eller aktuelle medisiner som bekjemper sopp. Du kan være i stand til å bruke en over-the-counter krem, men hvis ringorm ikke blir bedre eller påvirker et stort område, trenger du resept behandling. Du må også holde det berørte området rent og tørt, spesielt hvis du har skrittsopp eller fotsopp, siden underlivet og rommet mellom tærne lett å holde på fuktigheten. Ifølge National Institutes of Health, sopp som forårsaker ringorm trives i varme, fuktige steder.

Advarsel

The Mayo Clinic advarer om at muntlige medisiner for ringorm kan komme i konflikt med den antikoagulerende stoffet Warfarin, redusere sin effektivitet. Hvis du tar warfarin, må du ha en annen type ringorm behandling. Ringorm medisiner kan også opprørt magen. Hvis du tar medisiner for fordøyelsesproblemer som gastroøsofageal reflukssykdom, kan de forstyrre ringorm medisiner.