Slik Cure Sun-Exposure Hodepine

May 29

Du nøt dagen på piknik, omtrentlig, eller stranden - men når du kommer hjem, innser du at du har fått en sol-indusert hodepine som bare ikke vil gå bort. Varme fra solen kan forårsake blodårene i hjernen til å utvide seg og kan øke din hud temperatur, forårsaker smerte. Solens gjenskinn kan også irritere øynene dine, som fører til hodepine.

Bruksanvisning

Slik Cure soleksponering Hodepine

1 Hvis varme, lyse forhold forårsaket hodepine, din første forsvarslinje det å komme til et kjølig, mørkt miljø. Holde seg innendørs, eller i det minste i skyggen, og vaske ned et par aspirin, ibuprofen eller paracetamol med kaldt vann for å senke kroppstemperaturen. Fortsett å nippe på kaldt vann.

2 Ta en lunken dusj og vask håret for å bidra til å bringe ned huden din temperatur. Tørk av brønnen for å hindre frysninger.

3 Vri ut et lite håndkle i kaldt vann og legg den over pannen og øynene mens du hviler. En ispose innpakket i et håndkle vil også fungere. Vri ut teposer i kaldt vann og bruke dem rett over øynene, under håndkle eller ispose, hvis ønskelig. Te er snerpende og beroligende for puffy vev.

4 Prøv denne ayurvedisk behandling: Curl tungen inn i et rør og inhalerer gjennom røret. Svelge. Holde munnen lukket, puster normalt gjennom nesen. Gjenta. Luften vil kjøle spytt i sin tur kjøling tungen og halsen.

5 For å hindre fremtidige sol-indusert hodepine: Hold deg i skyggen når du er utendørs, om mulig. Bruk en lys, lett lue å avlede solstråler, men vær sikker på at det er stort nok til å ikke constrict pannen. Bruk store solbriller med UV-beskyttende linser. Hold deg hydrert.

Hint

  • Fryse en plastflaske med vann for å ta med deg på utflukter, og nippe til det som det tiner. Flasken kan også brukes som en kuldepakning.
  • Ta med deg en bandana; hvis du føler deg overoppheting, vri den bandana ut i vann og bruke den til å dempe ansikt, ører og nakke.
  • Solkrem vil ikke hindre sol-indusert hodepine, men det vil bidra til å beskytte deg mot solen brenner og blemmer.
  • Pass deg for hypertermi (også kalt sol hjerneslag eller heteslag). Hvis en sol-indusert hodepine er ledsaget av ekstrem svimmelhet eller forvirring, besvimelse, beslag eller midlertidig blindhet, flytte offeret til den kuleste plasseringen mulig, oppfordrer til å drikke vann hvis bevisst, og ringe raskt etter hjelp umiddelbart.