Hva er Cobra FEHB forskriften?

February 20

Hva er Cobra FEHB forskriften?


Mange ansatte som har helseforsikring gjennom sine arbeidsgivere dekkes Budsjett Avstemming Act Consolidated Ominbus (COBRA) fra 1986 som midlertidig fortsetter sine helsemessige fordeler. Siden føderale ansatte ble ekskludert etter COBRA, Fordeler Federal Employee Helse Amendment Act av 1988 ble vedtatt å gi dem muligheten til å fortsette sin helse dekning på midlertidig basis i tillegg. Akkurat som med COBRA, FEHB Forskriften gjelder for kvalifiserte føderale ansatte som velger å forlenge deres helse dekning etter å skille fra jobbene sine.

FEHB Videreføring Plan

Den føderalt ansatte Benefit Helse plan er programmet som gir helseforsikring til føderale ansatte og under den planen omfatter Midlertidig Videreføring av Dekning funksjonen. De FEHB regler for valgbarhet til å melde i TCC inkludere enkelte ansatte adskilt fra føderale tjeneste, deres registrerte barn og tidligere ektefeller som ikke er kvalifisert for fortsatt FEHB dekning. Før de ansatte kan få garantert individuelle helse dekning, må de eksos sin TCC valgbarhet først. Akkurat som Cobra regelverk, enrollees i TCC må betale full premie for sin heia dekning, eller hvor mye de har betalt pluss statens andel, samt et administrasjonsgebyr på to prosent.

dekning Forskrift

I likhet med COBRA forskrifter, skal de ansatte søke om TCC innen 60 dager etter å skille fra føderale tjeneste med sine menneskelige ressurser kontor. FEHB gruppe det er dekning for en utvidet 31 dager etter separasjonen dato og deltakerne ikke trenger å betale for denne dekningen mens de venter på sine TCC fordeler å begynne. Under TCC programmet, er føderalt ansatte lov til å fortsette sin FEHB plan for 18 måneder og deres kvalifiserte barn og tidligere ektefeller kan fortsette sin dekning for inntil 36 måneder. Federal ansatte vil motta månedlige regninger for deres helse forsikringspremier dekkes TCC fra de er ansatt på kontoret.

Reglement for barn Dekning

Barn av føderale ansatte ikke lenger er kvalifisert for dekning når de slår 22 år gammel i henhold FEHB forskrifter. Det er ansvaret til den ansatte å varsle Human Resources når deres barn vil være kvalifisert for dekning slik at de kan melde dem i TCC plan. Barnets dekningen vil fortsette uten kostnader for 31 dager etter vanlige dekningen opphører, og han kan også konvertere FEHB politikken i en individuell plan med samme operatør når TCC planen avsluttes. Dekket barn trenger ikke å gi noen bevis for insurability til å delta i individuelle helseforsikring politikk og bare må ha for å sende en skriftlig forespørsel til selskapet å søke om konvertering.