Slik unngår du at vannbårne sykdommer

April 26

Vannbårne sykdommer er sykdommer eller sykdommer forårsaket av inntak av forurenset vann. Vannet i seg selv kan være direkte eller indirekte er forurenset av patogene mikroorganismer som vanligvis finnes i dyr og menneskelig avføring. Vannbårne sykdommer er farlige fordi de kan forurense vannkilder at store mengder av mennesker bruker, som flaskevann og byen vann fra springen. Men til tross for de mange farene som vannbårne sykdommer til stede, er det mange måter å forebygge dem og holde vannet rent.

Bruksanvisning

1 Opprettholde riktig hygiene. Dårlig hygiene er en viktig årsak til problemet at vannbårne sykdommer representerer, og er den viktigste årsaken i overføring av parasitter som Giardia og hakeorm. Alltid grundig vaske hendene med varmt vann og såpe etter bruk av badet, og prøve å avstå fra å drikke fra beholdere som hører til andre mennesker.

2 Hold avføring fra drikkevann. Husdyr som kyr og griser ofte gjøre sitt fornødne i nærheten av vann som renner av eller flom i landsbyer og små byer. Dette forurenset vann kan inneholde svært farlige parasitter som kan forårsake diaré og hepatitt hos mennesker. En god måte å kutte ned på fekal overføring mellom drikkevann og dyr avføring er å holde dyr langt unna vann som kunne brukes av mennesker.

3 Desinfiser vann for å holde det trygt for offentlig bruk. Vann som brukes av mennesker for drikking, matlaging, og bading er ofte behandlet av byens vann avdeling med produkter som fluor. Men desinfisering vann med kjemikalier som klor er et annet godt forebyggende tiltak for å bruke og kan drepe sykdomsfremkallende mikroorganismer samt andre skadelige bakterier i vannet. Ubehandlet vann øker sjansen for at du vil bli infisert med en vannbåren sykdom; derfor bør desinfeksjon praksis holdes på plass for å bidra til å forhindre disse sykdommene infiserer flere mennesker.