Matvarer med sorbinsyre

May 1

Matvarer med sorbinsyre


Det høye fuktighetsinnhold i enkelte matvarer fører til vekst av mikroorganismer. Sorbinsyre er et naturlig konserveringsmiddel som ofte brukes for å hindre ødeleggelse eller støping av disse produktene. Den brukes som mat konserveringsmiddel i bakeriprodukter, bearbeidede frukt produkter, og meieriprodukter fordi det hemmer vekst av mugg, gjær og sopp og dermed forlenger normal holdbarhet på matvarer.

Brød

Sorbinsyre er mye brukt i brød og andre bakervarer. Ifølge Free Patents Online, er sorbinsyre lagt til deigen før steking for å forlenge holdbarheten av bakervarer av et par uker. Sorbinsyre fungerer som et konserveringsmiddel ved å inhibere dannelse av mugg og retardering av fermenteringen av deigen. Det er normalt forsiktig tilsatt til deigen, for å sikre jevn fordeling. Noen ganger blir sorbinsyre blandet med melet forut for å gjøre deigen.

Meieriprodukter

Sorbinsyre anvendes i fermenterte meieriprodukter, slik som ost og yoghurt. Den brukes for å behandle overflaten av harde og halvharde oster for å hindre vekst av muggsopp når ostene er i modningstrinnet og også under lagring for å bevare sin kvalitet.

gelé

Sorbinsyre tilsettes til gelé for å forlenge den normale lagringstid for produktet og for å hindre vekst av gjær og sopp. Ifølge Profesjonelle Friends of Wine, de fleste frukter eller bær ikke har et høyt nok sukkerinnhold for naturlig gjæring, så sorbinsyre er lagt til. Druer, derimot, er den eneste frukt med en tilstrekkelig grad av sukker og en balanse mellom syre og næringsstoffer for å opprettholde en naturlig gjæring. De andre frukter som typisk anvendes for å lage geler eller vin kan gjære, men ytterligere sukker, sorbinsyre og andre konserveringsmidler som for eksempel løselig kaliumsalt og kaliumsorbat (et derivat av sorbinsyre) tilsettes for å forhindre ødeleggelse.