Hva gjør CoQ10 gjøre for kroppen din?

April 30

Koenzym Q10, ofte kjent som CoQ10, er et naturlig forekommende molekyl i kroppen. Stoffet ligner i struktur til vitamin K. Det fungerer som en agent for å konvertere ernæring i mat til energi på cellenivå, som produserer en rekke helsemessige fordeler.

CoQ10 og hjerte helse

The American Heart Association bemerker at lavere nivåer av CoQ10 har blitt funnet i noen mennesker som har lidd hjertesvikt. De sier heller ikke nok studier har blitt utført for dem å gi en anbefaling på bruken. (Se Referanse 2)

CoQ10 og Parkinsons sykdom

En studie utført av National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag funnet mindre funksjonshemming i pasienter med Parkinsons sykdom som fikk Q10 enn de som fikk placebo. Videre studier blir utført. (Se Resource 2)

CoQ10 og Migrene

En studie utført på 32 pasienter fant 61 prosent av pasientene hadde minst en 50 prosent reduksjon i antall migrene etter Q10 behandling ble startet. Denne studien ble utført ved Jefferson Headache Center i Pennsylvania og publisert av National Institute of Health. (Se Referanse 3)

CoQ10 og blodtrykk i type 2-diabetikere

CoQ10 hadde ingen effekt på blodsukkernivået, men gjorde lavere blodtrykk hos diabetespasienter i en studie utført i Australia. Studien ble rapportert i USA av National Institute of Health. (Se Resource 3)

CoQ10 og mannlig fruktbarhet

The American Medical Association rapporterer en studie utført i Israel funnet en økning i sperm funksjon hos pasienter på CoQ10. (Se referanse 1)