Sunt kosthold for barndoms

March 6

Fôring barnet ditt et sunt kosthold vil bidra til å gi henne en produktiv start i livet. Sunn mat i løpet av barndom gir barnet ditt med næring nødvendig for riktig hjernens utvikling og vekst. Babyer bør begynne å spise hele matvarer når de viser tegn til beredskap. For eksempel, er babyen klar når hun er i stand til å sette seg opp på egen hånd og svelge mat uten problemer. Gi barnet ditt en sugekopp med rent vann når hun er i stand til å holde en kopp på egen hånd.

Bryst eller Formel fôring

Mate babyen morsmelk eller morsmelkerstatning for de første seks månedene av livet. Ifølge Verdens helseorganisasjon, er amming anbefales som nummer én mat for spedbarn for minst de første seks månedene. I tillegg sier WHO også morsmelk kan være et godt supplement til et sunt kosthold opp til alder 2. Morsmelk gir spedbarn med protein, karbohydrater og alt de trenger. En liten dråpe morsmelk inneholder millioner av levende hvite blodlegemer. Hvite blodceller bekjempe infeksjoner og bakterier i kroppen. Bryst melk inneholder også vitaminer, mineraler, enzymer og aminosyrer. De fleste kvinner velger å amme i ett år, men noen lang tid er bra.

Når amming ikke er mulig, er det nest beste alternativet for å mate babyen formel. Se etter en god næringsstoff tett formel som inneholder fettsyren DHA. Denne fettsyren bidrar til å bygge en sunn hjerne.

Seks måneder-Tid for Grønnsaker og korn

Ved seks måneders alder de fleste babyer er klar til å begynne å spise moste grønnsaker. Du kan lage din egen babymat med en food prosessor eller du kan kjøpe babymat. Det finnes mange forskjellige varianter å velge mellom, inkludert økologisk barnemat. Begynn å mate babyen grønnsaker først, slik at han vil få en smak for grønnsaker i stedet for søt frukt. Start med å innføre en type vegetabilsk hver uke og se etter mat allergi tegn som diaré eller utslett.

Ikke bland grønnsaker. Noen ganger må du flytte til en annen grønnsak for en stund før barnets fordøyelsessystemet modnes. Første start matvarer inneholder gulrøtter, erter, grønne bønner, squash, søtpoteter og andre grønne grønnsaker. Noen foreldre velger å gi sine barn ris frokostblanding med morsmelk tilsatt. Dette er også en flott første start mat, men igjen må du bare gi barnet fast føde av noe slag når han er klar.

Ni måneder-Tid for Frukt

Etter at du har vært fôring babyen grønnsaker for et par måneder kan du begynne å gi henne most frukt. Frukt inneholder også vitaminer, mineraler som trengs for vekst. Prøv å være balansert når gi den lille frukt slik at hun fortsatt liker grønnsaker. De samme reglene gjelder når det kommer til frukt. Start med en type frukt om gangen og se etter allergier. Første start frukter inkluderer fersken, jordbær, honningmelon, druer, vannmelon, blåbær, bringebær og nektariner. Pass på at alle matvarer er most. På dette tidspunktet kan du også være i stand til å begynne å mate babyen fingermat. Dette vil avhenge av individuelle beredskap og hvor mange tenner barnet ditt har. Start forsiktig og være forsiktig for å unngå kvelnings.

12 måneder- Bring på kjøtt, poteter, hele korn og fisk

Etter 12 måneder gammel, bør barnet være klar til å bli avvent fra most babymat alle sammen. Barnet bør kunne begynne å spise mer voksen matvarer som du spiser som fisk, egg, hele korn, kalkun, kylling og grønnsaker. Igjen begynner sakte å introdusere nye matvarer og se etter allergier. Noen mødre velger å fortsette å pleie sine barn utover ett år, og dette er helt greit hvis både spedbarn og mor er innhold å gjøre det. Det er ingen fast alder for avvenning.