Hvordan bygge et hus for mennesker med leddgikt

June 8

Personer med leddgikt ofte sliter med dagligdagse oppgaver, som å åpne dører, åpne kjøleskapet og åpne og lukke skap. Personer som lider av leddgikt som er heldige nok til å ha muligheten til å bygge et tilpasset hjem bør sørge for at hjemmet er bygget for å møte deres unike behov og for å gjøre livet så smertefri som mulig. Dette kan være svært gunstig for kvaliteten på livet til en person med leddgikt.

Bruksanvisning

Hvordan bygge et hus for mennesker med leddgikt

1 Installer dimensjonert dørhåndtak. Ideelt installere knotter som er på størrelse med en liten grapefrukt. Et dørhåndtak av denne størrelse krever ikke leddene i fingrene bøyes svært mye, og dermed gjøre døren enklere og mindre smertefull for å åpne. Installer et dørhåndtak gripper på alle dører hvis døren knott er vanskelig å slå selv med den store størrelsen.

2 Installer walk-in badekar. Dette gjør at brukeren kan gå inn i badekar og ta plass. Dette reduserer den nødvendige bevegelse av brukeren, noe som gjør det mye mer behagelig å bruke, spesielt på dager når brukeren har en blusse opp.

3 Installer brede, tykke håndtak på kjøle- og fryse dører for å gjøre dem lettere å åpne og lukke. Personer med leddgikt har en tendens til å ha en vanskelig tid gripende tynne, smale ting.

4 Installer dimensjonerte låser på vinduene. Disse har en tendens til å være vanskelig å finne, så lage en overdimensjonert lås ved å feste en lang, tykk hendelen til låse om nødvendig. Dette vil gjøre vinduene lettere å låse og låse opp.

5 Installer bevegelsessensor taklamper eller lamper i hele hjemmet. Oppgaver som involverer arbeider med små apparater, slik som lysbrytere, kan være vanskelig for en person med leddgikt.