Hvordan kvalifisere for Washington Medicaid fordeler

October 6

The Washington State Department of sosial- og helsetjenester opererer statens Medicaid-programmet. Lav inntekt enkeltpersoner, inkludert barn, gravide kvinner, funksjonshemmede og eldre er kvalifisert for Medicaid, så lenge andre kvalifikasjoner er oppfylt.

Bruksanvisning

1 Samle de nødvendige dokumenter og opplysninger for å fullføre Medicaid-programmet. Du trenger en uttalelse, militært eller føderalt utstedt ID-kort, Social Security-kortet, fødselsattest, dokumentasjon av inntekt og ressurser, og hvis du søker på grunnlag av nedsatt funksjonsevne, trenger du navn, adresser og telefonnumre for alle av de medisinske leverandørene du har sett de siste 12 månedene.

2 Fyll ut en søknad ved å enten gå i person til din lokale Community Service Kontor, ta kontakt med din lokale CSO kontor og be om en søknad bli sendt til deg, eller bruke den elektroniske søknaden på Institutt for sosial- og helsetjenesten nettsted (se Ressurser).

3 Delta på et intervju med en Medicaid saksbehandler. Du vil motta varsel om et intervju tid via mail etter at du leverer søknaden. Dette intervjuet kan enten foregå via telefon eller i person. Du bør samle bevis på inntekt, kontoutskrifter for de siste 2 månedene, kopier av out-of-pocket medisinske utgifter, bil titler, hus gjerning og en leilighet lease å sende inn etter dette intervjuet. Hvis andre dokumenter er nødvendig, vil du bli utstyrt med en liste etter intervjuet, og vil bli pålagt å sende disse elementene innen en til to uker.

4 Spørre om inntekten ressursgrensen for den type Medicaid for som du søker. Inntekts- og ressurs grensene varierer avhengig av hvilken type Medicaid og familiens størrelse. Vanligvis må ressursene verdi $ 1500 eller mindre for å kvalifisere for Medicaid hvis du er singel. Livsforsikringer med en pengeverdi, kontantbeholdning, sjekker og sparekontoer, aksjer, obligasjoner, IRAs, oppsigelig truster, kjøretøy, land og hus telles mot dine ressurser. Men hjemme, hvis det er din primære bolig, og den første bilen er ikke regnet mot ressursgrensen. Du må kontakte din lokale eller statlige Medicaid kontor for å spørre om de spesifikke inntektsrammen gitt din situasjon og type Medicaid, siden disse grensene varierer betydelig avhengig av inntektskilde, enten du er på jobb, familie størrelse og andre faktorer.

5 Kast dine ressurser før du er under ressursgrensen hvis du ikke er kvalifisert på grunn av å overskride grensen. Du må kvitte deg med alle ressurser for virkelig verdi, og du må gi kvitteringer som viser hvordan du brukte penger du fikk fra salget av ressursene.

6 Fil en appell brev hvis du blir nektet Medicaid etter den første søknaden og samle støtte dokumenter å vise din sak. Du bør sende denne appellen brev innen 10 dager etter datoen som er merket på fornektelse brevet. Hvis du har søkt på grunn av nedsatt funksjonsevne og blir nektet på grunn av utilstrekkelig bevis for uførhet, vil du trenger å samle medisinske poster, brev fra personer kjent med funksjonshemming og hvordan det begrenser din sysselsetting og annen dokumentasjon som beviser din funksjonshemming.