Thyroid & Håravfall tips

July 8

Skjoldbrusk organ er en del av det endokrine system som fungerer for å regulere kroppens hormoner, og når skjoldbruskkjertelen ikke fungerer kan det føre til håravfall og andre symptomer. Hårtap kan ofte tilskrives en rekke lidelser som er relatert til skjoldbruskkjertelen, inkludert hypertyreose, hypotyreose, godartet skjoldbrusk sykdom og skjoldbruskkjertelkreft. Legemidler som brukes til å behandle skjoldbrusk lidelser kan forstyrre kroppens hormonelle balanse og føre til hårtap også.

Få Testet

Hvis du opplever håravfall, komme til legen for å ha tester for skjoldbrusk lidelser. Ifølge health.harvard.edu, vil en skjoldbrusk skanning bidra til å vise noe unormalt som kan bidra til uregelmessigheter i skjoldbruskkjertelen regulering. En skanning utføres vanligvis etter en legeundersøkelse har vist utvidelse eller annen misdannelse av kjertelen. Thyroid funksjon også kan testes med antistoff, blod, skjoldbrusk stimulerende hormon (TSH), tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3) tester for å fastslå om kjertelen fungerer som den skal.

Sjekk medisiner

Hvis du tar medisiner for skjoldbrusk lidelse og opplever håravfall, snakk med legen din om eventuelt å endre medisiner eller regulere doseringen. For eksempel er Synthroid et medikament som brukes til å behandle hypothyroidism og har vist seg å forårsake midlertidig hårtap hos noen pasienter. Noen pasienter har rapportert langvarig hårtap når du tar visse skjoldbrusk medisiner.

Vær proaktiv

Thyroid regulering er en pågående prosess, og hva som kan ha fungert for deg i det siste kanskje ikke fungerer så bra nå for å regulere skjoldbruskkjertelen. Hvis du begynner å oppleve hårtap etter å ha vært på medisiner for noen tid, snakk med legen din om å endre dosering eller bytte medisiner. Du vil kanskje også ha skjoldbruskkjertelen testes for å sikre at du får riktig behandling, for å unngå eventuelle bivirkninger på grunn av en overdosering eller underdosering av skjoldbrusk medisinering.