Helvetesild og magesmerter

July 15

Helvetesild og magesmerter


Helvetesild er et smertefullt utslett forårsaket av varicella-zoster virus, som også forårsaker vannkopper. Når en person har hatt vannkopper, forblir viruset i kroppen hans i en latent form og kan aktivere senere. Den tekniske termen for helvetesild er Herpes zoster, selv om det ikke er knyttet til muntlige eller genital herpes.

innledende Signs

Helvetesild starter med kløe, prikking eller brennende smerte langs en nerve. Området vanligvis er plassert bare på den ene side av brystet, magen eller ansikt, eller på en del av en arm eller et ben.

Misforståelse

Fordi utslett ikke utvikler umiddelbart og huden kan føles smertefull og følsom, folk noen ganger feil tidlige tegn på helvetesild for andre lidelser. Når helvetesild påvirker magen, for eksempel, kan det virke som blindtarmbetennelse, som forklart av New York Guide Times Helse på magesmerter.

Utslett og andre symptomer

Innenfor flere dager, vises et utslett langs nervebanen, med smertefulle, kløende røde blemmer. Andre symptomer kan være hodepine, feber, muskel- og leddsmerter, hovne lymfeknuter, magesmerter og kvalme.

Tidsramme

Helvetesild utslett kan vare to til tre uker, eller i sjeldne tilfeller enda lenger. Blemmer danner skorper og deretter falle av.

Behandling

Den primære behandling omfatter smertestillende midler. Legen kan foreskrive en antiviral medisiner i tillegg. De vanligste bivirkningene av antivirale medikamenter, ifølge American Academy of Family Physicians (aafp), er magesmerter, kvalme, hodepine og svimmelhet.