Årsaker til overdreven Post-Nasal Dripping

March 29

Overdreven post-nasal drypp, også kjent som post-nasal utflod, kan være veldig irriterende. Overdreven post-nasal drypp er den nedadgående drypper av overskytende mucus som er produsert av bihulene. Bihulene vanligvis produserer 1-2 qt. av slim daglig, som er en normal prosess for å bidra til å innfange støv og andre partikler. Noen ganger bihulene produsere overskudd av slim, som akkumulerer og avløp til baksiden av halsen. Oppdag de ulike mulige årsaker til overdreven post-nasal drypp.

årsaker

Noen mulige årsaker til overdreven post-nasal drypp kan inkludere betennelse i bihulene, allergier, høysnue, merkelig septum eller rhinitt. Esophageal motilitet lidelse, noe som fører til problemer når du svelger, er en annen mulig årsak. Noen mennesker kan oppleve overdreven post-nasal drypp på visse tider av året som våren på grunn av pollen eksponering, eller konstant gjennom hele året.

symptomer

De vanligste symptomene på overdreven post-nasal drypp inkluderer en trang til å tømme halsen hele tiden, hyppige sår hals, en trang til å svelge ofte, sinus og nesetetthet. Symptomer på overdreven post-nasal drypp kan bli drastisk redusert hvis slimet holdes tynn, slik at det å renne lett. Dette kan gjøres ved hjelp av en oppløsning av varmt vann og salt for å vanne sinus hulrom. Salt forårsaker mucus å tynne, noe som fjerner nasal og sinus passasje og reduserer overflødig slim.

effekter

Overdreven post-nasal drypp ikke bare fører til ubehag og irritasjon, men også kan føre til dårlig ånde. Når nesegangene blir blokkert med overflødig slim og nasal vev blir hoven, blir det vanskelig å puste normalt. Dette problemet fører vanligvis til munn pusting. Puste gjennom munnen kan føre til spytt fra munnen til å tørke ut raskt så snart den er produsert. Vedvarende post nasal-drypp kan føre til kronisk dårlig ånde hvis venstre ubehandlet.

Behandling

Det er mange forskjellige måter å behandle etter nasal drypp. Drikke mye vann hver dag kan bidra til å fortynne slimet slik at det kan renne lett. Ved hjelp av en neti pott med saltløsning kan bidra til å skylle ut overflødig slim og holde sinus hulrom sunt. Ved hjelp av en løsning av eple cider eddik og vann for å skylle bihulene kan bidra til å redusere hevelse av sinus vev. Over-the-counter behandling, så som decongestants kan brukes til å tørke opp overflødig slim.

Forebygging / løsning

Det er visse ting som kan utløse post-nasal drypp. Unngå å spise melkeprodukter som iskrem, ost og melk for å hindre overdreven post-nasal drypp. Unngå passiv røyking og andre irritanter som tepper eller kjæledyr dander. For å unngå irritanter forårsaket av tepper, vurdere å erstatte teppet med et tregulv. Dette kan enkelt tørkes, redusere støv buildup. Unngå å holde kjæledyr på soverommet, og brudgommen kjæledyr regelmessig for å redusere kjæledyr dander.