Hva er trinnene i Applied Behavior Analysis?

September 28

Hva er trinnene i Applied Behavior Analysis?


Statistikken er svimlende. Ifølge forskning utført av US Centers for Disease Control and Prevention for rapporteringsåret 2006, et gjennomsnitt på én av 110 barn i USA har en autistisk spektrum lidelse og disse lidelsene blir "rapportert å forekomme i alle rasistiske, etniske og sosioøkonomiske grupper. " Oddsen er at minst ett barn du bryr deg om har en ASD. Applied Behavior Analysis er en flertrinnsbehandling stil anerkjent for sin effektivitet i behandling av autistiske trekk.

skredder~~POS=TRUNC mål

Terapeuter, lærere og foreldre kan samarbeide for å hjelpe en autistisk barn lære å bli mer vellykket og uavhengig i ulike sammenhenger, for eksempel hjemme eller på skolen. Bestem hva barnet trenger å lære og hva styrker han allerede besitter, og kan bygge på. Gjør mindre mål å bidra til å oppnå dette. Adresse deler av daglige rutiner, eller lære sosiale eller grunnleggende ferdigheter i livet.

Velg Target Behavior

Selvskading kan rituelle atferd og stereotypier forstyrre lære nye ferdigheter. Mål å redusere eller eliminere disse typer atferd ved å velge en atferd til å bygge. Øyekontakt, conversational ferdigheter og grunnleggende egenomsorg rutiner er ofte blant de lærte.

Mål Behavior

Definer oppførselen veldig spesielt og objektivt. Du må være i stand til å se og kvantifisere atferd. Bestem om du skal måle antall ganger skjer, for eksempel, eller nøyaktig hvor lenge hver forekomst av målet atferd varer.

Etablere en Baseline

Mål målet atferd for å etablere en baseline før du gjør en intervensjon. Sammenligne fremtidige data på denne baseline måling for å avgjøre om atferden blir påvirket av behandlingen.

Planlegg en Intervention

Vær oppmerksom på hva som skjer før og etter hver forestilling av målet atferd. Forutsi hva som utløser den, for eksempel en bestemt type situasjon eller miljø, og hva som kan forsterke atferden. Bestem deg for å belønne hver forekomst av et ønsket mål atferd eller konsekvent bruke slike strategier som tid outs eller ignorerer uønsket mål atferd for å redusere den. Lag en endring i situasjonen eller miljøet. Konsentrere seg om bare en intervensjon, og en mål-oppførsel på en gang.

Fortsett måling og registrering av data

Du må kanskje gjøre endringer i tiltaket for å oppnå den ønskede økning eller reduksjon i atferden. Hvis dataene viser at intervensjonen er vellykket, identifisere et nytt mål atferd for å jobbe på i jakten på den uttalte mål.