Recovery Fra skulder Dekompresjon Surgery

March 28

Skulder dekompresjon er et kirurgisk inngrep for å skape mer plass i området mellom humerus (lange ben av overarmen) og acromion (en knoklete projeksjon av skulderbladet). Mer plass her bør avlaste impingement av strukturer som kan være årsaken smerte, dukker, nummenhet og kribling.

Den vellykkede utvinning fra skulder dekompresjon kirurgi i stor grad avhenger ikke bare dyktighet av en kirurg, men også et skikkelig treningsprogram. Målet med et treningsprogram etter denne operasjonen er å gjenopprette pasienten til aktivitet så raskt og sikkert som mulig.

Fase 1

Fase 1 fokuserer på restaurering av bevegelse i en nonpainful måte, og reduksjon av smerte og betennelse. En slynge kan brukes for komfort i de to første ukene, og om natten mens du sover. Tidlig bevegelse er viktig, men slutt områder kan være begrenset av en postoperativ protokollen. Ingen styrke) øvelser utføres i denne tidlige fasen.

Motion øvelser inkluderer passiv utvalg av bevegelse, eller bevegelse assistert av en lisensiert fysisk terapeut i alle bevegelser av skulderen, unntatt over hele kroppen. Cross-body bevegelser unngås i første omgang å fremme helbredelse ved operasjonsstedet. Passiv bevegelse blir også utført ved albuen.

fase 2

Å gå videre til fase to, må det være minimal smerte og ømhet, samt nesten komplett utvalg av bevegelse. Denne delen av utvinning initierer isometrisk styrking av rotatorkuff og utvikler seg til bruken av motstand slangen. Isometrisk øvelser er gjort statisk, noe som betyr felles vinkel og muskel lengde forblir uendret under muskelkontraksjon.

Rotator cuff styrking Inkluderer intern og ekstern rotasjon og bortføring (bevege armen ut fra kroppen).

Fase 2 omfatter også styrking av de stabiliserende musklene i skulderen rundt scapula, eller skulderblad.

fase 3

Kriterier for å angi Fase 3 består av full og smertefri omfanget av bevegelse, styrke på minst 50 prosent av den nonsurgical side og minimal eller ingen smerte samlet. Muscle styrke øvelser for rotator cuff og skulder stabilisatorer er avansert til mer motstand. Fleksibilitet og omfanget av bevegelse øvelser er fortsatt å opprettholde framdriften i tidligere faser.