Hva kan jeg kreve fra Medicare?

June 2

Medicare er en nasjonal helseforsikring program designet primært for personer i alderen 65 år eller eldre. Da det ble opprettet som en del av Social Security Act of 1964, hadde Medicare bare to deler, kalt A og B. I årene siden, to flere har blitt lagt til, kalt C eller Medicare Advantage, og D. Hver har sin egen sett av fordeler, selv om en viss overlapping. Nøyaktig hva tjenester begunstigede kan kreve fra Medicare avhenger av hvilke deler av programmet de er registrert i.

del A

Del A, sammen med del B, utgjør det som ofte omtales som Original Medicare. Brukere kan velge ikke å melde deg på begge deler hvis de ønsker, men. Del A er ofte premium-gratis hvis en person eller hans ektefelle har betalt minst 10 års Medicare skatt. Hvis ikke, kan seniorer fortsatt melde om de møter en månedlig premie. Fordeler Del A brukere kan hevde omfatte institusjon sykehustjenester, hjem helse og hospice. Del A vil også dekke noncustodial døgnbehandling forblir i en dyktig sykepleier anlegget eller rehabilitering sykehuset. Alle disse tjenestene må oppfylle visse vilkår, men. Opphold i en dyktig sykepleier anlegget må komme etter en kvalifiserende tre netter som et sykehus innleggelse. En person må være i de siste seks månedene av en dødelig sykdom å kreve hospice fordel, eller være ansett hjem bundet til å kreve hjem helsegevinst.

del B

Del B Medicare dekker i hovedsak polikliniske medisinske tjenester og forebyggende tjenester. Mange forebyggende screenings er gratis, selv om en pasient kan betale sykehus eller lege for å utføre dem. Andre tjenester, som for eksempel ambulanse transport og fysioterapi, er bare dekket hvis de er fast bestemt på å være medisinsk nødvendig. Del B brukere kan også kreve en engangs "Velkommen til Medicare" fysisk eksamen og en årlig velvære eksamen.

Medicare Advantage (del C)

Medicare del C, Medicare Advantage, lar begunstigede å kjøpe sine opprinnelige Medicare fordeler fra private forsikringsselskaper i stedet for regjeringen. Medicare Advantage planer må tilby alle de samme fordelene som både del A og B, med unntak av hospice omsorg, som alltid er dekket av regjeringen. Støttemottakere kan kreve innleggelse og poliklinisk behandling, forebyggende tjenester og fysiske eksamener med Medicare Advantage det samme som med Original Medicare. Noen Medicare Advantage planer tilbyr ekstra fordeler ikke er en del av Original Medicare, som reseptbelagte stoffet dekning, visjon, tannlege og hørsel. Hvis en persons MA plan har disse, kan han kreve dem også, i henhold til de regler og restriksjoner av hans bestemt politikk.

del D

Del D Medicare har fordeler bare for reseptbelagte legemidler. Del D også selges av private selskaper snarere enn regjeringen og er inkludert i noen Medicare Advantage politikk. Kundene kan kreve bare de typer narkotika som tilbys gjennom sine planer. Noen Part D planer har fordeler bare for generiske legemidler, mens andre dekker både generiske og merkevarer. Part D planer kan også bare dekke noen resepter, eller må fylles ut på et bestemt apotek. Del D har også den "bolle hull", hvor trygdeytelser stopper når den endelige kostnadene for alle resepter når en innledende dekning grense. Fordelene ikke gjenopptas før detaljkostnadene når den katastrofale grensen, selv om kundene må fortsette å betale månedlig premie for å holde sine planer. Reformer for å lukke hullet begynte i 2011, men inntil 2020, kan eldre med del D ikke krav på reseptbelagte legemidler dekning mens i hullet. De gjør, men får 50 prosent rabatt på navnet merkevare narkotika og en 7 prosent rabatt på generika.