Hva er COBRA Utvidet helseplan?

September 12

Consolidated Omnibus Budget Avstemming Act er en føderal lov som bistår ansatte som mister jobben sin, og derfor også miste sin helseforsikring dekning. COBRA gir tilgang til helseforsikring på gruppepriser for maksimalt 18 måneder, eller inntil tidligere ansatt er i stand til å skaffe helseforsikring under en annen politikk.

hvem kvalifiserer

Ifølge US Department of Labor nettstedet, hvis en arbeidsgiver med 20 eller flere ansatte gir gruppen helseforsikring, da arbeidsgiver må også gi de ansatte muligheten til midlertidige helseforsikring etter en "kvalifiserende event" som den ansatte blir permittert. Den ansatte må være registrert i arbeidsgivers plan, og dekningen må fortsatt være tilgjengelig for gjeldende, aktive ansatte. COBRA dekning blir tilgjengelig til en ansatt når en kvalifiserende arrangement føre til at arbeidstaker mister helseforsikring dekning.

Kvalifiseringsløp.

Kvalifiseringsløp forskjellig for en ansatt, deres ektefelle og forsørgede barn. For en ansatt, vil tap av arbeid eller annen grunn, bortsett fra grov tjenesteforsømmelse være en kvalifiserende arrangement. For en ektefelle, vil tap av arbeid av den ansatte pluss skilsmisse eller separasjon fra den ansatte eller død arbeidstaker være en kvalifiserende arrangement. For avhengige barn, de samme hendelsene som beskrevet ovenfor inkludert avhengig barnet nådde en alder da de ikke lenger ville kvalifisere som et forsørget barn.

Melding om Kvalifikasjon

Når en arbeidstaker ikke lenger kvalifiserer for arbeidsgivers gruppe plan, skal arbeidsgiver gi melding innen 30 dager, til sin COBRA plan administrator. Planen administrator gir deretter melding til arbeidstaker innen 14 dager. Denne meldingen vil inneholde informasjon om kvalifisering for COBRA og hva den ansatte må gjøre for å melde deg på. Hvis COBRA dekning velges av tidligere ansatt begynner helseforsikring dekning dagen det ville ha gått tapt, selv om det er flere uker forut for den ansatte å melde deg på COBRA.

Betaling for COBRA

COBRA gjør at tidligere ansatt for å fortsette sin helseforsikring dekning på den tidligere arbeidsgivers gruppe priser. Hun er nå ansvarlig for å betale hele premien, pluss en to prosent administrasjonsgebyr. Dette kan være betydelig dyrere enn hun var å betale når næringsdrivende, hvis hennes arbeidsgiver hadde vært å betale en del av forsikringspremien.