Hvordan unngå overdreven plakk på tennene

September 7

Hvordan unngå overdreven plakk på tennene


Dental plakk er en fargeløs, klebrig stoff som stadig dannes på overflaten og i mellom tennene og til slutt stivner og blir til stein eller tartar. Plakett bygger opp på en daglig basis, og du må ta visse forholdsregler for å minimere denne biofilm som består av mikroorganismer, som bakterier, som kan være skadelig for den generelle helsen til tennene.

Bruksanvisning

1 Unngå sukkerholdig og stivelsesholdige snacks og tobakksvarer. Disse produktene akselerere plakett vekst. I stedet prøver å spise en diett høy i fiber fordi fiber fungerer som en naturlig børsting agent. Også drikke mye vann for å vaske munnen ren på noe som du nettopp spiste.

2 Puss tennene minst to ganger daglig. Puss tennene på en konsistent grunnlag for å bidra til å eliminere plakk som er i munnen før det fester seg til emalje på tennene. Puss tennene om morgenen, før du spiser. Munnen ikke produsere så mye spytt når vi sover, noe som fører til plakk i hele natt.

3 Floss tennene daglig. Bruke tanntråd daglig vil hjelpe deg å nå sprekker mellom tennene som børsting alene vil ikke komme til. Når du bare pusser tennene, du gjør en god ting, men det er ufullstendig. Tanntråd tennene er ekstra skritt for å fjerne plakk mellom tennene.

4 Bruk munnvann for å bidra til å nå vanskelige flekker. Bruk munnvann etter tannpuss og bruk av tanntråd for å bidra til at alle stedene på tennene dine har blitt behandlet. Swishing denne væsken rundt vil bidra til å redusere risikoen for overdreven plakk og drepe bakterier som fortsatt kan være til stede i munnen.

5 Besøk tannlegen regelmessig slik at han kan bruke spesielle verktøy for å skrape av plakk som har festet til emalje.