vermikulitt farer

December 5

vermikulitt farer


Vermiculite er en eksentrisk, naturlig forekommende mineral ligner på glimmer. Ifølge Environmental Protection Agency, har vermikulitt den unike egenskapen å utvide til opptil 50 ganger sin opprinnelige størrelse under høyt varme, og har gjort for utmerket isolasjon i millioner av hjem og næringsbygg. Men vermikulitt inneholder også ofte asbestfibre, posing reell og alvorlig fare for mennesker. Forstå disse farene er avgjørende for din helse-og integrert til å leve et lengre liv.

mesothelioma

Eksponering for vermikulitt materialer kan føre til en alvorlig type kreft som kalles mesothelioma, karakterisert ved at mageslimhinnen og en del av lungene er berørt. Ifølge den kanadiske Senter for helse og sikkerhet, symptomer på mesothelioma inkludere tumor utseende, muskel svakhet, feber og vekttap.

Mesothelioma oppstår vanligvis etter mange års eksponering for asbest-bærende vermikulitt materialer, med sine symptomer begynner å dukke opp hvor som helst fra 10 til 40 år etter puster inn asbestfibre fra vermikulitt isolasjon eller andre materialer laget av mineralet.

asbestose

Krever mye kortere intervaller på tide å dukke opp enn mesothelioma-ofte bare noen få år i stedet tiår-asbestose er en annen fare for vermikulitt. Innleid fra inhaling luftbårne asbest fra vermikulitt, har denne sykdommen en litt bedre prognose enn mesothelioma, selv om det fortsatt er alvorlig.

Asbestose kan manifestere med en knitrende lyd på slutten av innånding i lungene, og kan føre til kortpustethet som vedvarer over mange år. Selv om ikke-terminalen i seg selv, kan asbestose bidra til andre respiratoriske forstyrrelser slik som emfysem og lungekreft.

Lungekreft

En annen helse fare forårsaket av vermikulitt forurenset med asbestfibre, er lungekreft en dødelig sykdom som lignende mesothelioma-kan ta mange år å utvikle. Eksponering for vermikulitt kombinert med røyking og andre risikofaktorer kan øke en persons risiko for lungekreft.

Kronisk hoste, vekttap og brystsmerter er eventuelle bivirkninger av lungekreft. Denne fare for vermikulitt er dødelig, og hvis du har jobbet med isolasjon, inngjerding eller annet materiale som inneholder vermiculite i det siste, er det viktig å ta kontakt med lege om mulighetene for asbest-indusert lungekreft. Som med alle farene ved vermikulitt, se din lege tidlig, stille henne spørsmål og få røntgen gjort av brystet og magen vil sterkt redusere nivået av faren fra tidligere eller nåværende eksponering for vermikulitt.