Hvordan bruke isopropylalkohol på blodbårne patogener

November 22

Hvordan bruke isopropylalkohol på blodbårne patogener


I motsetning til navnet tilsier, blodbårne patogener ikke bare transporteres i blodet, men ved alle kroppsvæsker. Dette betyr at mens pass på å ikke komme i kontakt med andres blod kan hjelpe deg å unngå smitte, er det også viktig å unngå kontakt med sprukken eller fersk barbert hud mennesker som kan bære bloodborne patogener, eller gjenstander som har kommet i kontakt med brutt hud eller en hvilken som helst form for kroppsvæsker. Ved hjelp av isopropylalkohol til å desinfisere overflater som har kommet i kontakt med blodbårne patogener kan også forebygge smitte.

Bruksanvisning

Hvordan bruke isopropylalkohol på blodbårne patogener

1 Identifiser området som må desinfiseres. For eksempel, hvis en nysing familiemedlem eller romkamerat bærer blodbårne patogener tilberedt mat på kjøkkenbenken, men ikke tørke ned telleren, det er en sjanse det er forurenset. Eller hvis du har et uhell skjærer deg på et ark som en kollega med et virus ga deg, kan kutt krever desinfeksjon.

2 Bruk isopropylalkohol til et papirhåndkle eller bomullspinne. Bruk tørkepapir hvis desinfisering en stor overflate. For hud desinfeksjon, bruk en bomullspinne som er mykere mot huden. Mett papirhåndkle eller bomullspinne, men ikke så mye at alkohol drypper av.

3 Gni det infiserte området. Enten rengjøring av et møte eller en finger med et papir kutt, være grundig. Alkoholen vil midlertidig svi skadet hud, som et papir kutt.

4 Vask hendene. Isopropanol er et øye og slimhinner irriterende i henhold til US Army Center for Health Promotion og forebyggende medisin. Hvis du bruker isopropylalkohol og deretter tørke øynene dine, vil det føre til irritasjon. Hvis desinfisering av hender, må du ikke berøre ansiktet med hendene før alkoholen har fordampet.

Hint

  • Hvis tilgjengelig, kan du bruke engangshansker når du bruker isopropylalkohol til å tørke ned områder som kan være infisert med blodbårne patogener.