Hydrogenperoksid behandling for gikt

March 12

Hydrogenperoksid behandling for gikt


Hydrogenperoksyd er en forbindelse med molekylformelen H2O2. Det blir vanligvis brukt som et desinfeksjonsmiddel, et antiseptisk middel i såret rensing, og et oksidasjonsmiddel i forskjellige industrielle prosesser. I de senere årene har noen alternativ medisin utøvere har fremmet en uprøvd behandling som kalles "hydrogen peroxide terapi" eller "oksygen terapi" for ulike lidelser, blant annet kreft, AIDS, degenerative sykdommer og gikt. Det er ingen vitenskapelige bevis som støtter disse påstandene, og FDA har aldri godkjent hydrogenperoksid for internt bruk.

gikt

Cellene i kroppen din produsere små mengder av et avfallsprodukt som kalles urinsyre når bryte ned nukleinsyrer. Vanligvis nyrene fjerne urinsyre fra blodet, men hvis kroppen produserer for mye urinsyre eller nyrene klarer å filtrere det riktig, kan urinsyre bygge opp og danne krystaller rundt noen av leddene, forårsaker store smerter og hevelse. Denne tilstanden kalles gikt eller urinsyregikt.

Hydrogenperoksid Therapy

Tilhengere av hydrogen peroxide terapi hevder at injisere hydrogen peroxide i blodet eller inntak av det kan kurere en rekke sykdommer. Denne behandlingen er ikke bare udokumenterte, men potensielt svært farlig fordi hydrogen peroxide er et oksidasjonsmiddel som hvis injiseres i konsentrert form kan skade celler og vev; som beskrevet under 2005 60 Minutes program, har det vært rapportert om flere dødsfall i forbindelse med hydrogen peroxide terapi. Hydrogenperoksid er ikke godkjent av FDA for behandling av gikt og det er ingen vitenskapelige bevis som støtter denne type behandling.

Effekter av hydrogenperoksyd i kroppen

Hydrogenperoksid du kjøper på apotek for bruk som et desinfeksjonsmiddel eller antiseptisk er vanligvis tre prosent eller 6 prosent konsentrasjon; tilhengere av hydrogenperoksyd terapi har imidlertid ofte anbefalt "food-grade hydrogenperoksyd" med konsentrasjoner på 35 prosent hydrogenperoksyd eller mer. Disse konsentrerte løsninger kan føre til irritasjon eller sår i fordøyelseskanalen ved svelging eller forårsake potensielt livstruende komplikasjoner hvis hvis det gis intravenøst. FDA har advart mot den interne bruken av disse produktene på flere anledninger.

Bedre behandlinger for gikt

Leger vanligvis behandle gikt med ikke-steroide antiinflammatoriske smertestillende som ibuprofen og kortikosteroider for å kontrollere betennelse. Leger kan også foreskrive medikamenter som bidrar til å redusere produksjon av urinsyre eller øke hastigheten som nyrene filtrerer det fra blodet. Sengeleie og lokal bruk av varme eller kulde kan være nyttig også.

betraktninger

Såkalte "hydrogen peroxide terapi" anbefales ikke. Det er ikke bevist og kan også være livstruende. Det er sikrere og mer effektive behandlinger. Det er best å behandle eventuelle krav som intern bruk av hydrogen peroxide kan behandle tilstanden med skepsis. Ingenting i denne artikkelen, men er ment som medisinske råd, og hvis du har spørsmål om riktig behandling for din tilstand den beste personen til å ta kontakt med er legen din.