Slik unngår du at en tørr socket Etter en tanntrekking

January 1

Slik unngår du at en tørr socket Etter en tanntrekking


Tannleger vanligvis advare pasienter om mulighetene for å få tørr socket etter tanntrekking. Dry socket, kjent som alveolar osteitis i tekniske termer, er en alvorlig, smertefull tilstand som oppstår som oftest etter en tanntrekking. Det oppstår når en tann trekkes og blodpropp ved siden av ekstraksjon syn blir forskjøvet eller oppløses. Når dette skjer, blir benet og nervene i henhold til den tann eksponert, noe som resulterer i ekstrem smerte. Det er flere måter å forhindre tørr socket skjer etter en tanntrekking.

Bruksanvisning

1 Lær risikoen. Visse mennesker, for eksempel kvinner som tar piller og de som røyker, har høyere risiko for å utvikle en tørr socket enn andre. Hvis du tar p-piller, foreslår MayoClinic.com planlegge din utvinning i løpet av dager 23 til 28 av menstruasjonssyklusen når østrogennivået er lavere. Hvis du røyker eller bruker andre tobakksprodukter, anbefaler MayoClinic.com stoppe 24 timer før prosedyren.

2 Unngå å bruke et sugerør. Den suger bevegelse som oppstår når du suger gjennom et sugerør faktisk kan føre til blodpropp på stedet av utvinning å løsne og løsne.

3 Ikke røyk. Røyking fører til forurensning på stedet av utvinning, som også kan være en årsak til en tørr socket. Den suger og blåser bevegelse som kreves for å røyke også fremmer forskyvning av blodpropp på tann området.

4 Bruk is. Påfør en ispose til kjeven på siden av utvinning med jevne mellomrom. Gjør dette for de første 24 timene etter ekstraksjon for å redusere smerte i 15 til 20 minutter om gangen. Denne brønnen bidra til å redusere hevelse og stoppe blødningen, hjelper blodpropp leges raskere.

5 Spis myk mat. Når spise etter en tanntrekking, unngå å spise på siden av munnen der utvinning fant sted og ikke spise harde eller crunchy mat. Spis ting som potetmos, suppe og pudding.

6 Unngå overdreven munnen skylling. Følg tannlegens instruksjoner vedrørende skylle munnen. Mange tannleger kan anbefale at du skyller med jevne mellomrom med en varm vann og salt blanding for å hjelpe rense såret. Unngå over-skylling eller bruke sterke munnvann produkter.

7 Snakk med din tannlege. Hvis du tror du har en tørr socket, ringe tannlegen umiddelbart for å finne ut hva du skal gjøre og hvordan du lette din smerte og bidra til utvinning området helbrede.

Hint

  • Hvis du røyker før 24 timer, våt kompress før du setter den i munnen og holde den utpakkede området våt med vann, mens røyking på motsatt side.
  • En tørr socket er ekstremt smertefullt, og kan ikke bli savnet. Ta kontakt med din tannlege umiddelbart for å sikre at du får riktig behandling med en gang.
  • Bare ta medisiner når du er i smerte.
  • Unngå å ta Aspirin eller andre blod tynnere typen medisiner for å hindre at noen blodpropp å danne, skape en tørr socket eller infeksjon.
  • Sleeping blir lettere hvis du hviler oppreist de første nettene etter en utvinning.
  • Flere ting kan løsne blodpropp forårsaker en tørr socket: røyking, hoste, nysing for hardt, skylling for hardt, berøre området med fingrene eller tungen.
  • Ikke får en tørr socket behandlet kan være farlig og smertefullt. Sørg for at du tar kontakt med tannlegen din om du føler utenom det vanlige ubehag forbi utvinning tid.