Down Feather Allergi

August 18

Down Feather Allergi


The American College of Allergy, Asthma, og immunologi rapporterer at 10 prosent av den amerikanske befolkningen har en allergi mot eksotiske eller husholdnings dyr. Selv hund og katt allergi er den vanligste dyret relatert allergi, kan en allergi mot fjær eller ned forårsake mild til alvorlig astmalignende symptomer. Ned fjær allergi kan bli administrert gjennom medisiner og endringer i livsstil.

årsaker

Alle allergi er forårsaket av en kroppens overproduksjon av immunoglobuliner, proteiner som er utformet for å målrette mot infeksjoner, slik at immunsystemet kan ødelegge dem. En person med en allergi utvikler immunoglobuliner som er følsomme overfor materialer eller stoffer, som for eksempel ned eller fjær, som kanskje ikke påvirker andre folk med mer kontrollert immunoglobuliner.

Allergi mot fugler eller fjær kan utløses av flere kilder. En person kan være allergisk mot fjær eller ned, de små, myke fjær som utgjør bunnen av fjær. Når en person kommer i fysisk kontakt med ned fra direkte kilde, for eksempel en fugl eller en indirekte kilde som en dunpute, hennes følsomme immunglobuliner utløse en allergisk reaksjon for å varsle kroppen hennes til en potensiell smitte.

symptomer

De vanligste symptomene led av folk med ned allergi er rennende nese, rennende øyne, kløe i huden eller åndenød. Vedvarende hud irritasjon kan føre til en kronisk tilstand, slik som eksem. Alvorlig allergi mot ned fjær kan føre til livstruende astma angrep der en persons luftveis stigninger, begrenser luftstrømmen til lungene og andre vitale organer i kroppen.

Identifikasjon

I de fleste tilfeller kan en lege diagnostisere en ned allergi bare ved å gjennomgå en pasientens symptomer og koordinere disse symptomene til en eksponering for ned. En pasient kan også gjennomgå en allergi test for å utelukke andre allergier.

I en prikktest, bruker en lege en liten pinne eller nål til å injisere en liten mengde av en konsentrert ned serum eller ekstrakt under pasientens hud. Vanligvis prikktester er gjort på pasientens rygg. Hvis pasienten er allergisk mot ned, vil huden reagere og utslett vises.

Et serum allergen testen krever å blande pasientens blod i en matrise som inneholder ned serum; blandingen ble deretter undersøkt under et mikroskop for å observere hastigheten som immunglobuliner i blodet feste til allergen i matrisen. En høy grad av tilknytning indikerer en allergi.

Forebygging / løsning

Ned allergier kan styres ved å unngå kilder til ned fjær inkludert gården fugler, fugler, dundyner og dunputer. Installer luftfiltreringssystemer i hjemmet for å fjerne ned fra luften. Noen ned allergier kan styres med over-the-counter eller reseptbelagte allergi medisiner som undertrykker symptomene på allergiske reaksjoner. Allergivaksinering inneholder lave nivåer av ned serum; de injiseres i løpet av en periode på flere måneder for å hjelpe kroppen til å bygge opp en immunitet. Allergivaksinering garanterer ikke fullstendig allergi lettelse, men.

Misforståelse

De fleste mennesker med down allergi er ikke allergisk mot andre fugle biprodukter. Personer med ned allergi trenger ikke å unngå kjøtt eller egg fra høner eller andre fugler. Noen mennesker som mener de har ned allergi er faktisk allergisk mot støvmidd som lever i dunputer eller dyner. En allergi test kan avgjøre den egentlige årsaken til en mistenkt allergi mot ned.