De langsiktige virkningene av astmamedisin

September 14

De langsiktige virkningene av astmamedisin


Astma medisiner kan ha langsiktige effekter på både voksne og barn. Det er viktig å vite hva disse effektene er slik at du kan diskutere alternative behandlinger med legen din. Akupunktur, homøopatisk eller natureopathic medisin, massasje, terapeutisk berøring og kosttilskudd kan også være verdt å vurdere.

orale kortikosteroider

Orale kortikosteroider kan føre til alvorlige problemer med langvarig bruk, blant annet osteoporose, grå stær, muskelsvakhet, høyt blodtrykk, redusert motstandskraft mot infeksjoner og fortynning av huden. Hos barn kan kortikosteroider bremse veksten.

inhalasjonssteroider

Inhalasjonssteroider har ikke de samme langtidsvirkninger som oral medisin. Selv om medisiner kan likevel føre til en lavere vekst hos barn, kan fordelene med bedre symptomkontroll og forebygging av lungeskade kompensere for risikoen.

Langtidsvirkende beta-2-agonister

Ifølge Mayo Clinic, en studie viste at pasienter som tar denne medisinen hadde en økt risiko for alvorlige astmaanfall. The Food and Drug Administration har advart om at astma bør kontrolleres med kortikosteroider før du legger langtidsvirkende beta-2-agonister. Denne medisinen bør alltid tas i forbindelse med inhalasjonssteroider.

Over-the-counter medisiner

Det er over-the-counter medisiner for behandling av astma, men lindring av symptomer er kortvarig. Disse medikamentene er ikke trygt hvis du har hjertesykdom, høyt blodtrykk, diabetes eller skjoldbrusk sykdom. De er ofte brukes for mye uten noen fordel for astma.

Andre langtidsvirkninger

Andre mulige langtidseffekter fra ulike merker av astma medisiner kan inkludere psykiatriske forstyrrelser, permanent tap av smak og eller luktesans, problemer med hypofyse-binyre funksjon, glukoseintoleranse og leverskader.