Typer av vennlige bakterier i magen

March 17

Vi kan ikke liker å tenke på det, men de fleste av oss bærer rundt ca 1000 forskjellige typer bakterier i kroppen vår. Minst 400 av disse organismene har tatt bolig i våre mager. Men så ubehagelig som det kan høres, de fleste av bakterier som finnes i magen er faktisk gunstig for oss, for at kroppen skal fungere ordentlig.

Rollen av bakterier i magen

Magen er en viktig del av kroppens evne til å fordøye matvarer, men et høyt nivå av syre er nødvendig for at denne prosess skal skje. Syrer og enzymer i magen faktisk gjør det meste av arbeidet. Magesekken har evnen til å naturlig beskytte seg mot disse høye syrenivåer ved å produsere en slimaktig substans. For det meste, kan bare gode eller vennlige bakterier som trenger å være der overleve denne prosessen.

Nyttige Mage Bakterier

Nyttige bakterielle organismer som trives i magen kalles gunstige organismer eller mikroflora. Disse vennlige magebakterier spiller en viktig rolle i kroppen. Gode ​​flora hjelpe magen til å opprettholde sunne pH-verdier, eller syre nivåer. I tillegg mikroflora hjelpe beskytte kroppen mot skadelige sykdommer som astma, og hjelpe kroppen i sin fordøyelsesprosessen ved å bryte ned komplekse polysakkarider til sukker komponenter som er lett for kroppen å bruke.

laktobasiller bakterier

En av de mer viktige gunstige flora som finnes i magesekken kalles laktobasiller. Denne sunne bakterier spiller en viktig rolle i å kvitte magen av Helicobacter phylori, noen skadelige bakterier som kan forårsake magesår, gastritt og til og med smertefull dysepsia. Laktobasiller bakterier fungerer som et skjold i magen mot H phylori, spesielt i magen på barn.

Flere vennlige bakterier for stomachs

En annen type vennlige bakterier som kan finnes i magesekken er bifidobakterier. Dette gunstig flora bidrar til å hjelpe magen i nedbryting og frigjøring av vitaminer, blant annet vitamin B og K, samt en rekke viktige mineraler. Bifidobakterier er en forgrenet anaerobe bakterier som også bidrar til å senke noen kroniske sykdommer. Bifidobakterier er ofte brukt i produsert probiotika, som er kosttilskudd rettet spesielt mot å skape en sunn bakterienivået i den menneskelige magen. De vennlige bakterier kan også bli funnet i bearbeidet mat som yoghurt.

Hvordan de får det?

Magesekken hos mennesket er en av fire områder av kroppen, inkludert lever og tarm, hvor bakterier som vanligvis bor. Det er også den perfekte vert for bakterier, som trives i fuktige, varme områder uten hjelp av oksygen. Det finnes en rekke måter som bakterier kan komme inn magen området, blant annet gjennom maten du spiser eller væske du drikker. Noen bakterier er rettet mot magen gjennom fordøyelseskanalen og andre kan bare passere gjennom huden og gjøre veien til magen.