Amaranth Korntyper

October 14

Amaranth har vært dyrket i Amerika i århundrer. Det var en av stiften avlinger av Aztec Empire, før den spanske erobringen i det 15. århundre. Mer nylig har det blitt eksportert til India, Nepal, Kina og Øst-Afrika. Avhengig av variasjon, kan det dyrkes som en grønn grønnsak eller som en kornproduserende anlegg.

Amaranth Greens

Noen varianter av amaranth, som Amaranthus tricolor, ikke produserer store mengder av frø som skal brukes som korn. Frøene de produserer er mørk i fargen og så små at de er vanskelig å male til mel. Imidlertid bladene er spiselige, og kan spises kokt eller rå. De er høy i vitamin C og vitamin A, og gir også kalsium, jern og tre gram protein per servering.

Grain Amaranth

Korn varianter av amaranth produsere masser av små, lette-farget frø på store, briljant-farget blomst stilker. Noen er også vokst som pryd: San Martin for eksempel, har grønne og lilla blader og blomster, mens Golden Grain er toppet med vakre bronse blomst hoder.

Høsting Amaranth Grain

Amaranth korn eller frø, er lett å høste, selv om prosessen tar litt tid. The National Gardening Association anbefaler å samle seedheads fra anlegget, før de har tørket, og gni dem raskt mellom hendene for å løsne frøene, så stanger dem mot en bøtte til frøene faller ut. Frøene kan deretter tørkes og enten malt til mel eller lagt helt til kokte korn.

Næringsinnholdet i Amaranth Grain

Amaranth korn har mye mer protein enn korn som hvete og mais. I motsetning til disse korn, er det høy i aminosyren lysin, som er mer vanlig i belgfrukter som soyabønner. En kopp kokt amaranth korn gir 5 g av fiber og 9g av protein, og er også en god kilde for jern, magnesium, fosfor og mangan.