solarium Effekter

February 2

solarium Effekter


Man kan tenke på et solarium som en sunspace eller drivhus, eller et rom i et hus hvor det er mange vinduer med mye sollys; Dette er nøyaktig. Men suntan senger også vurdert solarier. Det er kjente risikoer ved å bruke solarium.

medisiner

Hvis du tar visse medisiner som gjør huden din følsom for lys eller photo øker dette sannsynligheten for at du kommer til å bli brent når du er i et solarium. Anti-depressiva, høyt blodtrykk medisiner, anti-inflammatorisk narkotika eller medikamenter som demper immunsystemet, kan antibiotika og medisiner som brukes lokalt for hudproblemer gjøre huden mer følsom for ultrafiolett stråling, og resultere i brennende og skade på huden din .

Risikoene

Hvis du bruker en solbrun seng eller solarium bare én gang, vil sjansene for lidelse fra den dødeligste - om enn rarest - form for kreft kalt melanom øker med 22 prosent, ifølge den australske strålevern og Nuclear Safety Agency. UVB, eller ultrafiolett, stråler i solarium er mye sterkere enn de stråler som kommer fra solen. Du utsetter deg selv for høye nivåer av stråling. Faktisk kan strålene være fem ganger så sterk som høylys dag solen.

Sola også avgir UVA-stråling. Både UVA og UVB stråler forårsake hudkreft. Noen solarier har blitt designet for å slippe ut mer UV. Jo høyere nivå av UV-stråling i solarium, desto raskere tanning prosessen. De som bruker solsenger eller solarier øker risikoen for å få melanoma betydelig. Risikoen er enda høyere hvis du bruker et solarium før fylte 35. Risikoen er da økt med 75 prosent. Risikoen for å få plateepitelkarsinom i huden er også knyttet til solarium bruk.

Eye og Hudsykdommer

Øye betingelser, slik som grå stær, hudkreft og undertrykkelse av immunsystemet kan være et resultat av for mye eksponering for UV-stråling, enten fra solen eller fra kunstige kilder som finnes i solarier. UV-stråler kan også føre til for tidlig aldring.

Alder Restriksjoner

Når du utsetter huden din for UV-stråler tidlig i livet, eller i de første 18 år, spiller dette en avgjørende rolle i hvorvidt du kan til slutt få hudkreft, forklarer Councilcare.nt.com. Den 75 prosent økning i føflekkreft blant dem som begynte å bruke solarier som tenåringer eller i begynnelsen av tyveårene tyder på at aldersgrensen bør håndheves av solarium bruk.