Hvorfor er det viktig å lære barn om røyking?

June 25

Hvorfor er det viktig å lære barn om røyking?


Lære barna om farene ved røyking bør begynne når de er unge. Hvis du tror barn er for ung til å snakke med om røyking, tenk på dette: hver dag mer enn 3900 barn begynne å røyke, ifølge Barn Helse. Og 90 prosent av voksne som røyker plukket opp vane som barn eller tenåringer.

Betydning

Ifølge Centers for Disease Control, er tobakksbruk nummer én forebygges dødsårsaken i USA Flere mennesker dør hvert år av tobakk enn av alle dødsfall fra HIV, ulovlig narkotikabruk, alkoholbruk, motorkjøretøyer skader, selvmord og mord kombinert . The American Cancer Society rapporterer at om lag halvparten av alle amerikanere som holder røyking vil dø på grunn av vane, og at tobakksbruk dreper ca 443 600 mennesker i USA hvert år.

tobakk Fakta

Sigaretter og andre tobakksvarer er laget av tørkede tobakksblader, sammen med andre ingredienser. Ifølge American Cancer Society, tobakk og dens røyken inneholde mer enn 4000 forskjellige kjemikalier. Minst 60 av disse kjemikaliene er kjent for å forårsake kreft (kreftfremkallende).

Nikotinavhengighet er drivkraften i utviklingen av røyking vane. Nikotin er fysisk vanedannende og kan være mer vanedannende enn heroin. The American Cancer Society sier at på et tidspunkt, vil 70 prosent av røykerne ønsker å slutte, og 40 prosent prøver å slutte. Uten hjelp mindre enn 8 prosent er vellykket. Barn kan tro at de vil bare prøve det en gang, enten å gi etter for gruppepress eller ut av nysgjerrighet, bare for å oppdage at de vil ha mer. Det er viktig at de forstår hvor vanedannende røyking er.

Helseproblemer

Røyking fører til en rekke alvorlige helseproblemer som kreft, hjertesykdom og slag. Bone tynning er en av de mindre åpenbare problemer forårsaket av røyking. Dette er spesielt urovekkende i barn med bein fremdeles blir dannet. Tannkjøttsykdom forårsaket av røyking kan til slutt føre til tap av tenner. Røyking kan også forstyrre blodsirkulasjonen i armer og ben. I ekstreme tilfeller, blodstrømmen så svekket at vevet dør, og kan resultere i amputasjon av en fot eller ben.

Barn kan ha en vanskelig tid å være bekymret for en sykdom som kan ta mange år å utvikle og tenåringer ofte har den holdningen at "det ikke kan skje med meg." I stedet for å snakke om sykdommer som yngre barn ikke kan forstå, kan det være bedre å forklare dem at røyking gjør det vanskelig å puste og gjør dem føler seg for dårlig til å spille og gjøre aktiviteter de liker. Over tid kan dette føre til at de trenger å dra til sykehuset. Røyking gjør også sine klær stinker og kan gjøre sine tenner og negler gul.

finanskostnader

På ca $ 4 en pakke i 2010, kan kostnaden for en pakke om dagen vane lett beregnes. På ett år, det er $ 1460. For barn, ville de pengene kjøper mye dataspill, klær, CD-er og andre typiske kjøp. Eldre barn kan forstå at røykere må betale mer penger for helseforsikring og betale høyere medisinsk regninger over tid. Yngre barn kan forstå at for en røyker, kan den nye videoen spillet de ønsker å være representert av en uke eller så for å røyke. Lær pengene foreningen i tidlig alder.

Forebygge røyking hos barn

Sette et godt eksempel ved å ikke røyke. Hvis du røyker, forklare hvorfor du ønsker å slutte, og hvordan du har tenkt å gjøre det. Du vil mest sannsynlig ha flere tilbakefall før du virkelig er røykfritt, så ser du kampen kan kjøre hjem poenget om hvor vanskelig det er å slutte. Fortell barna om hvordan passiv røyking er også dårlig for helsen deres. Snakk med dem når det gjelder de kan forstå om helseproblemer forårsaket av røyking. Viser dem et bilde av en lunge svart med sykdommen kan også ha en innvirkning.

Tips for å snakke med barna

Snakk med barna om farene ved røyking. La dem vite at du vil hjelpe dem å beskytte deres helse. Åpen kommunikasjon fra en tidlig alder gjør barn mindre sannsynlighet for å prøve å skjule sine smoking fra deg. La dem vite at du ikke vil ha dem til å røyke, men hvis de gjør det de kan komme til deg om hjelp, ikke forelesninger. Hvis du er en tidligere røyker, dele dine erfaringer med hvor lang tid det tok deg å slutte eller hvor vanskelig det var. Oppmuntre dem til å ha nonsmoking venner - hengende rundt med røykere gjør dem mer sannsynlig å prøve å røyke.