Hvordan behandle Svimmelhet hjemme

May 2

Hvordan behandle Svimmelhet hjemme


Svimmelhet er en av de vanligste årsakene til voksne besøke sin lege, ifølge Mayo Clinic, og tilfeller er rapportert så ofte som brystsmerter og tretthet. Betegnelsen "svimmelhet" er definert vagt og blir ofte brukt til å definere følelser av ustøhet, plutselig tretthet, svakhet og svimmelhet. Svimmelhet er ikke vanligvis et tegn på en alvorlig tilstand eller sykdom, men hyppige svimmelhet kan påvirke din livskvalitet, og hvis den forblir ubehandlet, kan føre til utilsiktet skade. Dersom svimmelhet er et vanlig problem for deg, snakk med legen din. Visse forhold at bare legen kan diagnostisere kan forårsake svimmelhet.

Unngå koffein, alkohol og tobakk

Hvis du legger merke svimmelhet etter at du bruker koffein, alkohol eller tobakk, redusere eller eliminere bruken av dem. Koffein, alkohol og tobakk ikke forårsake svimmelhet, men overdreven bruk av disse stoffene kan gjøre symptomene verre ved å begrense blodårene, ifølge Mayo Clinic.

drikke

Dehydrering forårsaket av oppkast eller diaré er en vanlig årsak til svimmelhet når en person er syk, ifølge Cleveland Clinic. Drikke rikelig med klare væsker, slik som vann, for å bidra til å rehydrere kroppen. Sportsdrikke og andre væsker som inneholder elektrolytter og kalium, som kokos vann, kan være gunstig også.

redusere angst

Følelser av angst og panikk kan føre til svimmelhet, ifølge Cleveland Clinic. Hvis du føler deg engstelig eller panikk om en situasjon, ta noen minutter å slappe av i en rolig, rolig setting. Vurdere å snakke med en betrodd venn eller mental helse profesjonell. Regelmessig trening kan også bidra til å redusere følelser av angst og panikk.

Aldersrelatert Svimmelhet

Svimmelhet relatert til aldring er vanlig. Som mennesker alder, endringer som påvirker hørsel og balanse kan oppstå naturlig, og 40 prosent av personer over 60 år har opplevd symptomer som svimmelhet alvorlig nok til å påvirke daglige aktiviteter, i henhold til Cleveland Clinic. Svimmelhet relatert til alder og ikke underliggende symptomer kan være vanskelig å behandle, men du kan gjøre noen endringer i livsstil. Cleveland Clinic anbefaler å bytte stilling, og å komme ut av en sittende eller liggende stilling sakte. Hvis du trenger å flytte rundt om natten, bruk en natt lys og stokk eller rullator om nødvendig.

Hvile

Sjeldne svimmelhet som tilsynelatende oppstår uten grunn vanligvis ikke krever behandling. Sitte eller ligge ned umiddelbart dersom du føler deg svimmel, og forbli i den posisjonen før du føler deg i stand til å stå opp igjen. Hvis du ikke kan sitte eller ligge når svimmel skjer, lene seg mot en vegg eller stabil møbel.

advarsler

Når ledsaget av andre nevrologiske symptomer som nummenhet eller svakhet i en arm eller et ben eller ansikt, dobbeltsyn og utydelig tale, kan svimmelhet være relatert til et slag, ifølge Cleveland Clinic. Hvis du opplever noen av disse symptomene sammen med svimmelhet, søke akutt legehjelp umiddelbart.

Hint

  • Unngå drikker som iste, alkohol, koffein, kosthold drikke, etc.
  • Unngå å kjøre bil eller betjene maskiner inntil svimmelhet går unna.
  • Dersom svimmelhet er forårsaket av en medisin som du tar, så snakk med legen din.
  • Hvis alvorlig svimmelhet vedvarer over lang tid, kan du gå til lege umiddelbart.