tendinitt Symptomer

April 10

Sener er snorer av bindevev som finnes i hele kroppen. De fester musklene til knoklene. Tendinitt refererer til en betennelse eller irritasjon av sener. Det er en tilstand som kan oppstå hvor som helst der aremuscles og bein, men oftest i skulder, albue, kne, tommelen eller akilleshæl. Det er ofte forårsaket av ulykker eller skader. Noen ganger tendinitis kan bare skje fra repeterende aktivitet som hagearbeid eller maling.

Smerte

Smerte er den første og mest åpenbare symptom på senebetennelse. Avhengig av plasseringen av tilstanden, kan smerten være fra en mild til alvorlig smerte. Det er ofte på sitt verre første tingen i morgen og ved sengetid. Smerten øker også med bevegelse av leddet og når området er under trykk.

Nummenhet

Nummenhet og en kriblende følelse er ikke uvanlig med senebetennelse. Følelsen skulle komme og gå og føler som ifthe området midlertidig sovnet. Dersom nummenhet fortsetter i lengre perioder, eller en hvilken som helst tap av følelse oppstår, bør det bli undersøkt av en lege.

stivhet

Hevelse i senen kan begrense omfanget av bevegelse. Dette resulterer i en stivhet i leddet og vanskeligheter med å bevege det området som påvirkes av tendinitis. Også påvirker bevegelse smerten i seg selv som det vanligvis forverres med bevegelse.

Opphovning

Senebetennelse er en betennelse i sene i det berørte området, men det kan også føre til hevelse på utsiden. Mild hevelse kan behandles med kaldt komprimerer og anti-inflammatoriske. Dersom hevelsen er ekstrem eller forverres, bør det sjekkes av en lege for å sikre at det ikke er også et brudd. Det er også mulighet for at den sene kunne ha sprukket.

andre symptomer

Andre symptomer fra tendinitt som er mindre vanlig, omfatter muligheten av skjøten låsing i stilling (som et "frosset albue"). Brenning med tendinitt har også blitt rapportert fra noen pasienter. Dette er mer vanlig etter anstrengelse av det berørte området. Noen andre symptomer som oppstår med senebetennelse bør diskuteres med en lege for å være sikker på at de ikke er relatert til en annen tilstand.