Hvordan er DNA-testing gjort for å bevise farskap?

May 28

Hvordan er DNA-testing gjort for å bevise farskap?


Mange forhold kan nødvendiggjøre en farskapstest. I noen tilfeller kan en mor ha flere partnere som en potensiell far. Andre trenger farskap testing for barn-støtte krav eller andre juridiske fordeler. Disse testene har følelsesmessige fordeler så vel som i tilfelle av foreldre gjenforene med barn satt opp for adopsjon år før.

prenatal Testing

DNA farskap testing skjer enten prenatalt eller postnatalt, ifølge den amerikanske Graviditet Association. Prenatal testing er gjort enten ved fostervannsprøve eller chorionic villus sampling, kjent som CVS. CVS ble utviklet for tidlig testing, mellom uke 10 og 13 av svangerskapet, mens fostervannsprøve oppstår mellom uke 14 og 20. CVS testing innebærer å sette inn en tynn nål eller rør inn i morens vagina og gjennom hennes livmorhalsen for å ta noen prøver av vev foring av livmor veggen, kjent som chorion villi. Fostervannsprøve innebærer også en tynn nål; Men går dette nål gjennom mors mage og inn i hennes livmor til å trekke ut noen fostervann for testing.

Postnatal Testing

I postnatal testing, er et eksempel på den potensielle faren DNA sammen med barnets DNA sammenlignet. For denne testing type, kan en rekke forskjellige stoffer kan brukes for testing. Fedre kan gi blod eller sæd prøver samt et hår eller vevsprøve. Prøver fra navlestrengen kan tas i tillegg. Mange laboratorier foretrekker en enklere metode for testing kjent som en kinnpinne, eller kinnet vattpinne. En bomullspinne er tatt og gnis mot innsiden av den potensielle farens munn, deretter sendt til et laboratorium for å studere.

DNA-analyse

Når prøver av barnet og potensialet far sendes bort for analyse, laboratoriet som er ansvarlig for testen bruker enzymer for å bryte prøvene ned i fragmenter, i henhold til Great Lakes Genetics Mannlige Testing nettside. Fragmentene blir deretter plassert inn i gelen og en elektrisk strøm blir tilført. Som gjeldende beveger seg gjennom gelen, DNA-fragmentene skifte til en viss stilling, og blir deretter overført til en nylonmembran. Etter å ha blitt overført til denne membranen en DNA-prøve er festet, som deretter binder seg til DNA. Sonden produserer svarte bånd på DNA. Teknikere overføre membranen til en film og studere sort bånd mønstre i både barnet og den potensielle faren. Siden halvparten et barns DNA kommer fra far, bør halvparten av barnets bandet mønster matche farens prøven.

resultater

DNA-diagnostikk Senter bemerker at resultater for farskapstester kan returneres så raskt som neste dag, avhengig av hvor mange mennesker jobber på prøven. Den gjennomsnittlige ventetiden for en DNA test utført av et privat laboratorium er fem dager. Dersom testingen blir gjort gjennom en statlig etat for barn-støtte grunner, kan resultatene ikke kommer tilbake i flere måneder på grunn av skapende foredling og papirarbeid. DNA farskap testing er vanligvis 99,9 prosent nøyaktig, ifølge Great Lakes Genetics faderlig Testing nettside. Testene kan enten inkludere en potensiell far med 99,9 prosent eller ekskludere ham 100 prosent.

potensielle risikoer

Prenatal DNA-testing har en liten sjanse til potensiell risiko for fosteret. Den amerikanske Graviditet Association bemerker at en fostervannsprøve testen har en lav sjanse for å forårsake en spontanabort, lekker fostervann, kramper eller vaginal blødning. På grunn av dette, noen kvinner velger å vente for testing før etter at barnet er født.