Når Har Fetus Koble til mamma?

August 2

Når Har Fetus Koble til mamma?


Den fysiske forbindelsen mellom en mor og et foster begynner kort tid etter unnfangelsen, i en prosess som kalles implantasjon. Emosjonell utvikling er en lengre prosess, men fosteret vil koble til mamma gjennom lyden av stemmen hennes, som kan høres i livmoren. Mange vitenskapelige studier har vist at spedbarn foretrekker stemmen til sine mødre enn de av fremmede.

implantasjon

Graviditet lengde er beregnet til å omfatte perioden fra første dag i siste menstruasjon til unnfangelsen. Dette betyr at når implantering skjer, i medisinske termer, mor regnes som tre uker gravid. Ved unnfangelsen, sperm og egg sammen om å danne en enkelt celle kalles en zygote. I løpet av tre til fire-dagers periode etter befruktning, reiser dette zygote ned lengden av egglederen inn i livmoren, hvor foringen har vært å bygge opp for å forberede for implantasjon. Det er når ingen graviditet oppstår at kroppen kaster slimhinnen i form av en menstruasjonsperiode, slik at det kan begynne å lage en ny "fersk" fôr for neste mulige graviditet.

Mellom dager seks og ni fra unnfangelsen, eller uke fire, zygote (nå kalt en blastocyst) graver i slimhinnen i livmoren, som er rik på næringsstoffer som hjelper bistå i å fyre opp utvikling. Dette implantering i slimhinnen markerer den første muligheten for at en positiv graviditetstest kan mottas, selv om det kan ta enda et par dager før de hormoner ansvarlig for å bidra til å opprettholde svangerskapet nå et nivå som kan måles på en hjemmetest.

Navlestreng Development

Etter implantering, deler blastocyst i to deler. Ett sett av celler blir fosteret og den andre vil bli placenta. Morkaken er et organ som festes til morens livmor veggen og gir næring til fosteret via navlestrengen. Morkaken utgivelser hormoner som signal mor å slutte menstrua. Ved dag 20 fra unnfangelse, både placenta og navlestreng er funksjonell (selv om de vil øke i størrelse i takt med veksten av fosteret). Laget av to arterier som gir blod til morkaken og en stor blodåre som forsyner næringsrikt blod til fosteret, er navlestrengen den første tilkoblingen, eller anker, for moren. Det kan være opp til 60 centimeter lang.

potensielle komplikasjoner

Det kan være flere komplikasjoner når fosteret festes til moren, hvorav den ene er når morkaken utvikler seg for nær til, eller helt dekker, livmorhalsen. Som fosteret vokser og gjelder press kan dette føre til blødninger, og er kjent som Placenta Previa. Det krever spesiell legehjelp på grunn av faren det utgjør under fødsel.

En annen sjelden, men alvorlig komplikasjon er morkakeløsning. Hvis morkaken løsner fra morens livmor før babyen er født, vil både fosteret og moren være i potensielt livstruende fare. Moren kan lide av blødning tungt, og avløsning av fosteret til moren resulterer i at fosteret ikke får nok oksygen og næringsstoffer.

Unnlatelse av å utvikle

Hvis blastocyst ikke klarer å utvikle etter implantasjon, er dette kjent som en blighted ovum. Dette er årsaken til nesten 50 prosent av spontanaborter, og vanligvis skyldes alvorlige kromosomavvik i blastocyst. Det skjer ofte før moren å vite at hun er gravid. Legemet vil vanligvis slutte å produsere de hormoner som er nødvendige for å opprettholde svangerskapet, og en periode begynner. I tilfeller hvor hormonnivået ikke slippe, en D & C (Utvid og cutterage) eller D & E (Utvid og evakuering) må utføres for å avslutte svangerskapet. Dette må ikke forveksles som en abort, så er det ingen foster stede. Etter å slutte å utvikle, cellene som blir fosteret dør. Av ukjente årsaker i denne situasjonen, til tider hormoner signal graviditet ikke stenge og varsle kroppen til mislykket graviditet.

følelsesmessige forbindelser

Ørene av fosteret er utviklet nok av 16 uker av svangerskapet for å høre morens stemme og støy fra utsiden. Ved uke 24 fosteret vil gjenkjenne mors stemme nok til å bli beroliget av det. Nyfødte vil fortsette å gjenkjenne lyden av morens stemme, og som mor samhandler vil barnet, vil de danne en obligasjon. Koble til mamma på denne måten utvikler barnets følelse av sikkerhet, og etter åtte til ni måneders alder vil de begynne å vise fremmed angst, foretrakk kjennskap til sin egen mor (og far).