TENS behandling Protocol

August 31

Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) er en form for fysioterapi som bruker elektrisk stimulering til nummen områder av kroppen for smertebehandling. TENS bruker en bestemt type maskin og er ofte brukt for leddgikt, og de med smerter i korsryggen og postkirurgisk smerte. Nerver er stimulert gjennom huden for å eksitere opioid nervesystemet og redusere ubehag.

Utstyr

Titalls maskiner er bærbart og billig i drift. Selv om de fleste TENS maskiner er kun tilgjengelig i legens kontorer, de kan kjøpes for hjemmebruk. Maskinen er en batteridrevet enhet på størrelse med en liten båndopptaker som kommer med en AC-adapter; vedlagte elektrodene er plassert på huden over det berørte området. Endene av ledningene er plassert under klebrig pads, som i sin tur er plassert på huden. Små strømninger av elektrisitet er overført gjennom ledningene.

frekvenser

Smertebehandling gjennom vanlige TENS protokoller varierer fra individ til individ og på ulike deler av kroppen. For de fleste pasienter, de høyere frekvensene som brukes i behandling protokollen synes å ha de beste resultatene. Frekvenser mellom 90 og 130 anbefales. Steady pulsbredder bør ligge mellom 80 og 120, slik at pasienten for å lede den behandlende lege til nivåer som resulterer i den mest komfort. Pasienter hjemme vil oppdage gjennom eksperimentering hvilke innstillinger gir de beste resultatene.

Utbrudd

For mer konsentrerte behandlinger, er burst-protokollen brukes med noen pasienter i stedet for jevn strømmer av elektrisk impuls. Bursts av elektrisitet er skutt gjennom ledningene i nivåene av sju til ni pulser på en gang ved frekvenser på rundt 150. utøvere ofte refererer til burst protokollen som elektronisk akupunktur.

modulation

En moduleringsprotokollen innebærer en kombinasjon av konvensjonelle og brast protokoller for å hindre nervene fra å bli vant til stimulering og til slutt benektende behandlinger. TENS maskiner kan settes til å levere pulser ved forskjellige innstillinger. Modulation protokoller er anbefalt for langsiktig bruk og mer effektiv behandling.

andre bruksområder

Pasienter i en studie ved National Institutes ofHealth som led av kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) ble behandlet med TENS i 45 minutter for å se om behandlingen har hjulpet lindre symptomene. Leads ble plassert på pasientenes ryggen rett bak lungene og igjen på plass, sender ut en solid strøm av elektrisitet for tre fjerdedeler av en time. Pasientene som fikk TENS behandling var målbart i stand til å puste lettere følge protokollen enn de som fikk placebo uten strøm sendes gjennom ledningene.