Historier om Universal Healthcare

April 29

Historier om Universal Healthcare


Det hender folk ser til historier om konkrete erfaringer med universelle helsetjenester for å få en bedre forståelse av det. Motstandere av universelle helsetjenester har brukt historier om dårlig service og lang ventetid for å styrke sine argumenter. På den annen side, har støtte uthevet oppløftende, positive historier om universelle helsetjenester i land som Canada, Storbritannia og Cuba.

Negativ

En tidligere britisk ordfører og helse system regissør døde etter gjentatte forsinkelser i å motta en operasjon. The Daily Mail avisen tyder på at hun endelig fikk gjennomgå en mislykket operasjon, men bare i henhold til sin mann, etter at hun ble betydelig svekket av hennes manglende evne til å ta på næringsstoffer.

En annen historie forteller om en kanadisk kvinne som måtte reise til USA i 2006 for å få rask behandling for en kreftsvulst. Hun var ikke refundert for dyre medisinske regninger som påløper i USA, ifølge Globe and Mail. Avisen fikk tyder på at noen fremskritt har blitt gjort de siste årene med hensyn til kreftbehandling ventetider og refusjon for medisinske utgifter utenfor Canada.

positiv

National Public Radio intervjuet en mann med tykktarmskreft i Øst Vancouver som sa at han opplevde ingen forsinkelser og ikke har noen problemer med å besøke medisinske spesialister. Han trengte ikke å betale for noen av sine behandlinger i henhold til Canadas universelt helsevesen.

Totalt vaksinasjons prisene mer enn doblet etter at Ugandas regjering eliminert medisinske avgifter for å innføre universelle helsetjenester, ifølge Verdens helseorganisasjon. De fattigste og rikeste syke mennesker begge begynte å se leger oftere.

Michael Moore film "Sicko" skissert flere positive historier om universelle helsetjenester, inkludert gratis behandling for 9/11 redningsarbeidere som reiste til Cuba. Moore har også snakket med britiske borgere som hadde positive ting å si om National Health Service.

blandet

Andre historier om universelle helsetjenester omfatter både positive og negative elementer. Disse historiene ofte får mindre oppmerksomhet fordi verken tilhengere eller motstandere av universelle helsetjenester søke å fremme dem.

En kvinne i British Columbia fortalte NPR at den kanadiske universelle helsesystemet hadde vanligvis servert henne godt, til tross for behovet for flere operasjoner i det siste. Samtidig, klaget hun over noen lange forsinkelser og en gang reiste til USA for behandling. Den NPR Rapporten bemerket at kanadierne sjelden gå utenlands for helsetjenester.

Kanadiske psykiatere klager over noen problemer med ventetider og personalmangel, men generelt foretrekker Canada universelle helsevesen som i USA, ifølge psykiatri News. Mest orde visse forbedringer til den kanadiske systemet snarere enn dens avskaffelse.

Totalt

Hva kan vi lære av alle disse historiene? De avslører noen generelle fakta om styrker og svakheter ved universelle helsetjenester i ulike land, men vi kan ikke ganske dømme en hel helsesystemet fra slike historier. Mange positive og negative historier om kommersielt administreres helsetjenester også råde. For å få en full forståelse, er det best å utvide din forskning på universell omsorg for å inkludere statistikk og undersøkelser fra anerkjente kilder.