CBT Rådgiving Teknikker

April 29

CBT Rådgiving Teknikker


CBT står for kognitiv atferdsterapi. Ifølge National Association of kognitiv atferds terapeuter, er det mange CBT modaliteter. Disse former for terapi møte de kognitive - eller bevisste tanker - og atferd som bidrar til psykisk og sosial nød. CBTs utnytte mange teknikker med sikte på å endre tanker og handlinger eller følelser fra uhjelpsom til mer oppfylle. Jacqueline Personer, PhD, Joan Davidson, PhD og Michael Tompkins, PhD er kognitive atferdsterapeuter som har utviklet en metode for å hjelpe deprimerte individer i gjenopprettet tilfredshet med livet. Denne teknikken kan også bistå med andre psykiske problemer.

Thought Record

Ett verktøy foreslått av personer, Davidson og Tompkins er en tanke posten. Dette er en dagbok der reaksjoner på visse situasjoner er registrert. Velg først et problem å skrive om, noe som kan være en hendelse, minne eller tanke. Deretter rekord atferd, følelser og tanker som svar på dette problemet. Opptak svarene kan bistå med å spore nyttig og hindre aspekter av tanker og atferd. Denne informasjonen blir brukt til å bidra til å gjøre livsfremmende endringer.

bevis Record

Når folk føler opprørt over noe, de kan ha tanker som de mener bekrefte sine følelser. Folk kan også ha negative tanker om seg selv, for eksempel "Jeg er en taper" eller "Ingen liker meg." Personer, Davidson og Tompkins foreslå å bruke en Bevis Record for å teste gyldigheten eller sannheten av disse tankene. Listen alt som støtter tanken og alt som motbeviser tanken å lage denne posten. Dette kan bidra til å avgjøre om negative tanker er et resultat av en stemning, eller hvis de er basert på sannhet.

Positive data Log

Tanker kan bidra til nød og påvirke atferd. Personer, Davidson og Tompkins utviklet en positiv dataloggen for å bidra til å endre tanker som bidrar til nød til tanker som hjelper folk å nå sine mål. Velg en tanke som bidrar til nød, for eksempel "Ingen liker meg." Deretter velger en stemning-forsterke tanken, for eksempel "jeg er likable." I positive data Log, registrere alle bevis som støtter den hjelpsomme tanken. For eksempel en bank teller smiler til deg kan være tegn på likability. Derfor vil du ta opp dette i positive data loggen.

Terapi

Terapi skjer når noen besøker en mental helse profesjonell - for eksempel et ekteskap-og-familieterapeut (MFT) eller psykolog - for å få hjelp med å gjøre forandringer i livet. Kognitiv atferdsmessige teknikker er brukt i forbindelse med terapi. Under økter, vil terapeuten bruke informasjon som er registrert for å hjelpe hennes klient å gjøre positive forandringer i livet.