Hva er Methylparaben?

June 10

Methylparaben er et antiirritasjonsmiddel og vannoppløselig antimikrobiell. Det er en anti-sopp og svært ofte brukt som konserveringsmiddel for kosmetikk, legemidler og matvarer. Det fungerer som et konserveringsmiddel, så vel som et bakteriostatisk middel. Methylparaben ekstraheres fra det benzosyre som er avledet fra benzoin tre gummi. Det anses for å være både en fenol, så vel som en ester. Mange ganger, er methylparaben brukt i hudpleie og skjønnhets prosjekter for foryngelse formål.

Funksjon

Methylparaben blir ofte brukt som et anti-soppmiddel i næringsmidler. Det driver å beskytte matvarer fra Drosophila, som ofte omtales som fruktfluer eller eddik fluer. Methylparaben funksjoner for å bremse veksten av fruktfluer både under larve og pupal perioder.

betraktninger

Methylparaben er ansett for å være en sikker substans. Det er lett absorberes gjennom både hud samt gjennom mage-tarmkanalen. Det raskt skilles ut og fjernes uten å bygge opp innsiden av kroppen. Det er ikke-toksisk ved parenteral og oral forbruk. Det fungerer bra med sensitive hudtyper og er mild og ikke-irriterende.

Advarsel

Selv om methylparaben er et trygt stoff, har det vært tilfeller av allergiske reaksjoner på det rapportert. På grunn av dette, bør folk med allergi mot methylparaben prøve å unngå noen matvarer, rensemidler eller en annen type produkt som kan inneholde Methylparaben.

Identifikasjon

Så teknisk sett, hva er methylparaben? Det er en kjemisk og dens fulle navn er metyl-p-hydroksybenzoat. Den er laget av p-hydroksybenzosyre metanolforestringen mens svovelsyre er til stede. Methylparaben destilleres etter forestring (den kjemiske prosess for fremstilling av estere).

Teorier / Spekulasjoner

Noen mennesker tror at methylparaben finnes i sjampo har potensial til å faktisk gjøre sine brukere opp i vekt! Dette er fordi methylparaben er kjent for å ha noen hormonforstyrrende effekter, som har evnen til å faktisk føre til vektøkning. Siden det er antatt at når du bruker et produkt som sjampo eller lotion, om 3/5 av det produktet kan ende opp i kroppen din, mange mennesker unngå hormonforstyrrende stoffer som methylparaben og propylparaben.