Hvordan fremme optimal helse

November 8

Hvordan fremme optimal helse


Det er sant, uten helsen din, har du ingenting. Du vet det er viktig å ta vare på deg selv, men i dagens hektiske verden, er det ikke lett å fremme optimal helse mens du er opptatt balansering skole, arbeid og familie. For å nå målet om optimal helse, må du gjøre leve sunt en prioritet. I begynnelsen kan dette virke som en skremmende oppgave, men når en planlagt atferd blir en daglig rutine, du er på vei til en sunnere livsstil og følelsen din absolutt beste.

Bruksanvisning

1 Undersøk din livsstil. Du bør trene minst tre til fem ganger i uken. Ditt kosthold bør være sunn og næringsrik. Hvor mye du veier spiller en viktig rolle i den generelle trivsel. Det er mange online ressurser som kan hjelpe deg å beregne body mass index, eller BMI. Centers for Disease Control and Prevention og National Institutes of Health har enkle kalkulatorer på sine nettsider. Hvor mye søvn du får kan ha en direkte effekt på helsen. Nyere studier har vist at lykke er like viktig for din trivsel som kosthold og mosjon er. For å oppnå optimal helse, må du finne en balanse i livet ditt. Hvis trening, kosthold, søvn og glede er ute av balanse, og så er ditt liv.

2 Ta det første skrittet. Regelmessig fysisk aktivitet er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å forbedre helsen. Begynn sakte i begynnelsen. Turgåing, sykling og svømming er gode former for trening. Den beste måten å overvåke hvor mye aktivitet du får er å kjøpe en skritteller. Iført dette hver dag vil registrere hvor mange skritt per dag du tar. Målet ditt bør være 10 000 skritt om dagen. Hvis du får disse trinnene ved jogging eller løping etter barna i parken, de alle teller. Får regelmessig trening minst fem ganger i uken kan hjelpe deg smelte bort de ekstra pounds, også.

3 Spis riktig. Hvis du er hva du spiser, og du spiser junk food, så du ikke gjør deg noen tjenester. Få bytte til lene, sunn mat. Dette betyr mat som er lav i fett, ikke blir behandlet, og kommer rett fra bakken. Øke det daglige inntaket av grønnsaker. Bytt fra smør til olivenolje. Olivenolje er mye sunnere og er bra for hjertet. Slutte å spise bearbeidet mat som hvitt mel og sukker. Fullkorn holde deg følelsen fornøyd lenger så du er ikke fristet av mellom-måltid snacks. Reduser mengden av rødt kjøtt du spiser. Hvis du må spise kjøtt, velg magert eller bytte til kylling som et sunt alternativ. Reduser inntak av natrium. Dette er spesielt viktig hvis du har høyt blodtrykk. Sunn mat kan føre til vekttap naturlig. Ved å spise riktig, å opprettholde vekten din vil ikke lenger være et problem.

4 Ta vitaminer. Uansett hvor godt du spiser, er det noen vitaminer og mineraler som du trenger å supplere fordi diett alene ofte ikke kan gi tilstrekkelige mengder. Vitamin D, solskinn vitamin, har vist seg å forbedre mange helsemessige forhold, inkludert astma, og det kan hindre visse kreftformer, ifølge American Society of Clinical Oncology. De fleste mennesker ikke får nok vitamin D fra solen og krever daglig tilskudd. Fiskeolje er godt for hjertet, kolesterol og hud. B-vitaminer hjelpe med stress, energi og hud og hår. Snakk med legen din om hva kosttilskudd du bør ta, og deretter planlegge dem inn i dagen, hver dag.

5 Laugh mer. Gjør ting som du liker. Tilbringe mer tid med mennesker som gjør deg lykkelig. Kom deg ut og frivillig til å hjelpe andre, og du vil føle deg bra om deg selv. Mens du er opptatt planlegge dine dager, er det lett å glemme å ta med glede. Ikke. Gjør det til en prioritet.

6 Gå til sengs. De fleste mennesker ikke får nok søvn. Dette frarøver deg din helse. Ifølge Dr. Timothy Morgenthaler fra Mayo Clinic, bør voksne får mellom 7 og 9 timer søvn en natt. Mangel på søvn kan redusere immunsystemets evne til å bekjempe infeksjoner. Folk som ikke får nok søvn er mer utsatt for å bli syke hvis de blir utsatt for smittsomme virus. Omvendt, for mye søvn, mer enn 10 timer, kan fremme helseproblemer, inkludert hjerteproblemer, depresjon og vektøkning.

Kvaliteten på søvnen din er like viktig som hvor lenge du sover. Å våkne om natten er ikke avslappet. Morgenthaler anbefaler en rådføre seg med legen din hvis du ikke sover godt eller er trøtt i løpet av dagen, selv etter at du har hatt det du tror er en god natts søvn. Gjør soverommet ditt et fristed uten distraksjoner som en TV. Hang rom-mørkere gardiner hvis utelys holder deg våken. Det er ingen erstatning for en god natts søvn, og ingenting gjør at du føler deg bedre.

Hint

  • Ikke start på et treningsprogram uten å konsultere lege først.
  • Ikke legg til kosttilskudd uten legen din godkjenning.