Hvordan man skal håndtere uregelmessig menstruasjon

March 3

Hvordan man skal håndtere uregelmessig menstruasjon


De fleste kvinner vil ha tid når deres menstruasjonen blir uregelmessig. Uregelmessig perioder kan være et tegn på en mer alvorlig helseproblem, en indikasjon på en usunn livsstil, et symptom på peri-menopause eller bare en fase som kroppen din går gjennom. Les videre for å lære hvordan man skal håndtere uregelmessige perioder.

Bruksanvisning

En Se en lege for å utelukke helseproblemer. Legen vil sannsynligvis spørre deg noen spørsmål og kjøre noen tester. Hvis alt stemmer greit at du kan slappe av og vite at ingenting er galt og uregelmessige perioder kan være noe du har å forholde seg til for en liten stund.

2 Spis en sunn godt balansert diett som er lav i fett. Unngå kjepphest dietter som begrenser hva du kan spise og begrense deg til en kalori teller som er for lavt for deg behov. Fad dietter kan føre til uregelmessige perioder.

3 Få nok mosjon. Fysisk trening vil holde kroppen sunn og mensen mer regelmessig. Trening er også en god stressavlastning for å hjelpe deg å takle å ha uregelmessige perioder.

4 Unngå koffein. Koffein er et sentralstimulerende, og det kan bidra til uregelmessige perioder. Koffein kan også forstyrre med å få en god natts søvn. Det er viktig å få seks til åtte timer med solid søvn hver natt for å holde seg frisk.

5 Øv avslapping teknikker for å håndtere stress. Å leve et stressende liv vil føre til perioder å være mer uregelmessig.

6 Vær forberedt. Ha alltid et hygieneprodukt med deg for den perioden som kommer uventet. Det vanskeligste for de fleste kvinner å forholde seg til når det kommer til uregelmessige perioder blir overrumplet og uforberedt.