Ulike diagnostiske tester

September 13

Ulike diagnostiske tester


Leger bruker diagnostiske tester for å diagnostisere medisinske problemer. Symptomene en pasient opplever vil avgjøre hvilken type test en lege vil bestille. En lege eller tekniker eller vil pleier å lese disse testene etter at de har blitt administrert i en klinikk eller sykehus og av og til legekontorer. Det finnes mange typer av diagnostiske tester leger bruke som verktøy for å finne en sykdom eller tilstand.

nevrologisk

En lege kan bestille en diagnostisk test for å fastslå en mistanke om nevrologisk problem. Disse inkluderer carotis Doppler, magnetisk resonans imaging (MRI) av hjernen eller ryggraden, elektromyografi (EMG) og spinal kraner. En carotis Doppler-testen er en type ultralyd som benytter lydbølger for å skape bilder.

MR tester lage detaljerte bilder av myke kroppens vev og viser kontrasterende bilder. EMG analyser nerve og muskel elektrisk aktivitet av en lege å sette nåler inn i musklene. En rygg hurtig diagnose meningitt infeksjoner og andre betingelser ved å fjerne en prøve av fluid fra den plass i nærheten av ryggmargen.

Bones, ledd og muskler

En lege kan bestille diagnostiske tester på pasientens bein, ledd og muskler for å sjekke for sykdommer og andre forhold. Disse testene inkluderer beintetthet test for osteoporose, bein skanner, røntgen og computertomografi topografi (CT) skanner. En bentetthetsmåling bruker spesielle røntgen for å bestemme styrke og tykkelse av bein.

I et bein scan, en radioaktiv "tracer" akkumuleres på steder i bein som trenger reparasjon. Et røntgen lager et bilde ved å projisere strålingen inn i det påvirkede delen av kroppen. Dette vil vise benbrudd eller misdannelser. CT ta bilder i hele kroppen med en spesiell X-ray maskin.

Hjerte og sirkulasjon

Noen hjerte diagnostiske tester er hjertekateterisering, ekkokardiogram, EKG (EKG) og elektrofysiologisk undersøkelse (EPS). Hjertekateterisering tar bilder av blodårer i hjertet å vise innsnevring eller andre problemer.

En ekkokardiogram er en ultralyd av hjertet som viser hjertestørrelse og eventuelle andre hjerte abnormiteter. En EKG måler den naturlige elektriske strømmer som koordinerer hjertets pumpe. En EPS avgjør hvilken del av hjertet fører til en endring i rytme hos pasienter som har en unormal hjerterytme.

lunger

Pusteproblemer eller brystsmerter kan oppfordre en lege for å bestille diagnosetester på lungene. Noen lunge tester er bronkoskopi, mediastinoskopi, oksygenmetning tester og lunge-funksjon tester. En bronchoscope er en lang, tynn instrument med et lite kamera og biopsi instrument som er plassert gjennom munnen ned i lungene.

Mediastinoscopy er kirurgi der legene tilgang til brysthulen med et lite snitt. Leger kan fjerne lymfeknuter for å undersøke dem for lungesykdom. En oksygenmetning testen er gjort med et lite klipp på fingeren og tiltak hvis røde blodlegemer bære tilstrekkelig oksygennivået når de passerer gjennom lungene. Pulmonal-funksjonsprøving innebærer å puste gjennom et rør som er koblet til en maskin for å bestemme hvor effektivt luften passerer inn og ut av lungene.