Hvordan unngå gingivitt

August 19

Hvordan unngå gingivitt


Gingivitt er en betennelse i tannkjøttet som ofte går forut for mer alvorlige tann helsemessige problemer som viker tannkjøtt og full fledged tannkjøttsykdom. Heldigvis er det lett å forhindre gingivitt ved å praktisere konsekvent og regelmessig tannhygiene. I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan å unngå tannkjøttbetennelse.

Bruksanvisning

Hvordan unngå gingivitt

1 Puss tennene etter hvert måltid. Mat som er lov til å sitte i munnen på eller mellom tennene gjennomgår en akselerert prosessen med forfall lik råtne. Dette kan inflame og irritere tannkjøttet, forårsaker gingivitt. Børste etter hvert måltid og snacks for å unngå denne typen oral miljø.

2 Floss minst to ganger om dagen. Selv om du ikke kan føle mat mellom tennene, plakk og tartar bygge opp hver dag i sprekker mellom tennene. Disse typer buildup vil irritere tannkjøttet og kan også føre til veldig dårlig ånde.

3 Skyll med en anti-mikrobielle munnvann etter hvert måltid, snacks og drikke annet enn vann. Mange folk ikke innser at sukkerholdig og kullsyreholdige drikker er like ille for tennene som kjeks og kaker. Hvis du drikker disse typer drikkevarer, være sikker på at du skylle regelmessig med en forebyggende munnvann.

4 Unngå tobakk. Røyking og snus er naturlig irriterende for alle komponentene i munnen. Dette vil inflame tannkjøttet og gjøre deg mer utsatt for tannkjøttbetennelse.

5 Opprettholde et balansert kosthold. En diett som er lav på kalsium og andre viktige vitaminer og mineraler som gjør tennene og kjevebenet svakere enn de normalt ville være. Det kan være lurt å arbeide med en kostholdsekspert for å etablere matvaner som er sunt for tennene og tannkjøttet.