Hva er årsaken til lukt i et Wound?

July 11

Lukt som kommer fra et sår er forårsaket av vev død og nedbrytning av det vev. Nedbrytning av vev forårsaker forbindelser som cadaverine, putrecine, og sulphorous forbindelser til å bli utgitt.

Betydning

Sweet, stygg, avføring, muggen eller sterk lukt kan tyde på en infeksjon. Søt lukt i kombinasjon med en tynn, skummende, grønn drenering kan tyde på en Pseudomonas infeksjon.

Behandling

Rensing såret med en anti-mikrobielle sår cleanser vil drepe lukt-bakterier og redusere lukt. Dressing og debridering såret vil fjerne dødt vev og holde såret beskyttet. Legen vil da overvåke tilstanden til såret og re-evaluere før såret er helt leget.

sosiale Handicap

Velluktende eller råtten sår bære et sosialt stigma sammen med helsefare og sårbarhet for infeksjoner. Illeluktende sår kan hemme seksuell, sosiale og arbeidsliv og føre til skam og depresjon hos pasienten.

Advarsel

Hvis du opplever sår lukt, se en helsepersonell umiddelbart. Ikke selv godbit som du kan føre til ytterligere skade på området. Ikke bruk husholdningsrensemidler eller deodorizers å fjerne lukt.

Sårpleie Spesialister

Sårpleie spesialister er opplært og sertifisert i langsiktig omsorg av sår og har spesialisert opplæring i sårbehandling.