Graviditet & Exercise Para

July 21

Mengden av trening bør du få mens gravide vil avhenge av aktivitetsnivå, varigheten av svangerskapet, og om det er noen komplikasjoner. Under en normal graviditet, lett trening ofte anbefalt av leger som en måte å holde tonet og holde fra å få for mye vekt mens barnet vokser. Hvor mye trening er for mye avhenger i stor grad av hvor aktiv du var før graviditeten.

Betydning

Når du trener, øker du blodtilførselen til kroppen din og forbedre sirkulasjonen. Ifølge Mayo Clinic, trening forbedrer også din generelle muskelstyrke og kan bidra til hastigheten din utvinning fra arbeidskraft. Trening er generelt anbefalt av leger under en sunn graviditet.

første trimester

I løpet av første trimester av svangerskapet (inntil 13 uker), vil du ikke se gravid og finner kanskje ut at du kan trene på nær nivået du gjorde før du ble gravid. Du bør bremse ned tempoet for lengre treningsøkter og unngå korte støt som kan føre til overanstrengelse. For lengre treningsøkter, American College of obstetrikk og gynekologi anbefaler at kjernen kroppstemperatur forblir under 101 grader Fahrenheit. Du kan sjekke temperaturen med en underarm eller rektal termometer. Morgenkvalme, kramper og tretthet vanlig i første trimester av svangerskapet kan gjøre det vanskeligere å utøve. Begrens treningen varighet, unngå dehydrering for enhver pris og spise masse små snacks mens du trener for å holde kvalme i sjakk.

andre trimester

Mange kvinner føler at deres beste i andre trimester av svangerskapet - morgenkvalme er borte, og du kan ha mer energi, men du er ikke idrett en massiv magen ennå. Prøv å holde seg til lavere effekt trening som rask gange eller yoga i stedet for mer intense treningsøkter, igjen ser at kjernen kroppstemperatur forblir under 101 grader. I løpet av andre trimester, etter 20. svangerskapsuke kan du oppleve at du er veldig klønete på grunn av endringer i leddene. Se trinn uansett hvilken type trening du gjør.

tredje trimester

Som den siste trimester av svangerskapet utvikler seg, kan du oppleve at tretthet, pustevansker og størrelsen på midsection gjøre noen typer trening umulig. Noe som innebærer plutselige utbrudd av energi som sprinting eller vektløfting bør unngås, da anstrengelse kan muligens utløse tidlig fødsel. Du kan oppleve at det er vanskelig å trene mye, selv om du vil, som du nærmer deg din forfallsdato. Hold deg til aktiviteter som er avslappende og lett å gjøre, for eksempel hagearbeid, turgåing, eller rengjøring i forberedelse til den nye babyens ankomst.

advarsler

Moderat trening anses gunstig for kvinner som opplever en sunn, normal graviditet, men du bør rådføre deg med legen din om nivået på trening du har tenkt å gjøre. Øvelsen kan ikke anbefales for kvinner med økt risiko for spontanabort eller de med diabetes eller hjertesykdommer. Følg din intuisjon når du trener - en to-mil å kjøre kan være fysisk traumatisk og utmattende til en gravid kvinne, mens en annen kan være i stand til å kjøre komfortabelt langt utover det nivået. Graviditet er ikke en tid for å sette noen nye rekorder i treningen hastighet eller intensitet. Stopp umiddelbart hvis du opplever tåkesyn, tretthet, brystsmerter, vaginal blødning eller kortpustethet. Dykking er ikke anbefalt på grunn av kroppen-trykkendringer, mens kontaktsport og slalåm bør også være begrenset på grunn av fare for skader.